طرز تهیه حلوای زنجبیلی

حلوا زنجبیلی علاوه بر خواص خوبی که دارد به عنوان یک شیرینی در کنار چای مصرف می شود

مهاباد/بالویز/کدبانو/حلوای زنجبیلی یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز می باشد و در این شهر به عنوان یک حلوای مناسبتی شناخته می شود.

به گزارش سایت خبری بالویز ، این حلوا علاوه بر خواص خوبی که دارد به عنوان یک شیرینی در کنار چای مصرف می شود.

 

مواد لازم حلوای زنجبیلی
پودر زنجبیل ۱ قاشق سوپ خوری
آرد گندم ۱ پیمانه معادل ۱۲۵ گرم
پودر قند ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
پودر گردو یا بادام ویا پسته ۱/۳ پیمانه معادل ۵۰ گرم برای تزیین
روغن جامد و کره مجموعا ۷۰ گرم

 

دستور تهیه حلوای زنجبیلی ساده
مرحله اول

برای درست کردن حلوای زنجبیلی باید آرد را چند بار الک کنیم.بعد از اینکه آرد را الک کردید و مواد لازم برای حلوا را آماده‌کردید.

قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را داخل آن بریزید و مدام هم بزنید تا به مدت نیم ساعت تفت بخورد و بوی خامی آن گرفته‌شود.

رنگ آرد حلوا زنجبیلی نباید در حین تفت‌دادن تغییر کند، پس حرارت را کم کنید.

بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفته‌شد ، آن را یکبار دیگر هم الک کنید.

 

همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک حلوا

 

مرحله دوم

سپس مجددا به داخل قابلمه برگردانید و مخلوط کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مواد منسجم شوند و به رنگ طلایی در بیایند و روغن کاملا جذب آرد شده‌باشد.

بعد از سپری شدن این مراحل حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط آرد حلوا خنک شوند.

 

مرحله سوم

بعد از کمی خنک شدن آرد ،هل و پودر زنجبیل را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملا به خورد آرد برود.

 

مرحله چهارم

پودر قند را الک کنید و وقتی که آرد هنوز ولرم است ، پودر قند را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا پودر قند جذب مواد آرد شود.

 

مرحله پنجم

بعد از خنک شدن مواد حلوا ،در مرحله بعد یک ظرف مستطیل شکل را انتخاب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد حلوا را داخل ظرف بریزید.

با کف قاشق روی حلوا را فشار دهید تا صاف شود و بعد روی آن پودر گردو ، بادام و یا پسته بریزید و به مدت نیم ساعت حلوا را داخل فریزر قرار دهید.

وقتی حلوا کاملا خنک شد ،با چاقو آن را برش بزنید و به هر شکلی که دوست داشتید مدل دهید.

چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد، خیلی آرام کاغذ روغنی کف قالب را بیرون بیاورید و برش های حلوا را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید.

 

نکات کلیدی
  • مقدار شیرینی حلوا را میتوانید کم و یا بیشتر کنید.
  • با این مقدار مواد حدود ۲۴ تا ۳۰ عدد حلوا زنجبیلی خواهید داشت.
  • حلوا زنجبیلی در ظرف در بسته به مدت یک هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
  • از مغزهای مختلف در تهیه این حلوا می توانید استفاده کنید.
  • در حلوا زنجبیلی از روغن مایع به‌جای روغن جامد و کره استفاده نکنید.
  • رنگ حلوا زنجبیلی روشن است.
  • برای اینکه بافت حلوا زنجبیلی نرم شود باید از مخلوط کره و روغن جامد استفاده کرد.
  • برای برش زیبای حلوا می توانید از قالب های سیلیکونی نیز استفاده کنید.
  • به این شکل مواد حلوا را داخل قالب ریخته و خوب با قاشق فشارش دهید تا مسنجم شود. سپس برای تمیز خارج شدن از قالب برای ۱ ساعت در فریزر قرار دهید و بعد به آرامی از قالب خارج کنید.

 

همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک مخملی سفید

 

نکات تکمیلی در مورد حلوای زنجبیلی
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد.
  • حلوای زنجبیلی را می توانید در وعده دسر – سرو کنید.
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۱۲/۰۵-۰۵:۲۲:۳۷/خبر ۴۱۱۶/کد خبر ۱۹۷۹۵/ش ۳۷۸/