طرز تهیه کیک حلوا

کیک حلوا یکی از انواع کیک های خوشمزه و ایرانی است

مهاباد/بالویز/آشپزی/کیک حلوا از کیک های مجلسی و خوشمزه است که به راحتی تهیه می شود و می توان آن را به صورت تک نفره در مراسم مذهبی و عزاداری سرو کرد.

کیک حلوا یکی از انواع کیک های خوشمزه و ایرانی است که با روش های مختلفی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک حلوا با ما همراه باشید.

 

مواد لازم کیک حلوا 
تخم مرغ ۳ عدد
آرد ۱ پیمانه
شکر ⅔ پیمانه
روغن مایع ½ پیمانه
وانیل ¼ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری

 مواد لازم شربت 
شکر ۲ لیوان
آب ۲ لیوان
گلاب ۱/۲ لیوان
زعفران دم کرده به میزان لازم

 مواد لازم حلوا 
آرد ۲ لیوان
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۱/۲ لیوان
روغن جامد ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهبه حلوا کیک

مرحله ۱

برای تهیه کیک حلوا خوشمزه در ابتدای کار کیک را آماده می کنیم، برای این منظور فر را با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.در ادامه تخم مرغ ها را به همراه با وانیل و پودر هل درون یک کاسه مناسب می ریزیم.

مرحله ۲

مواد درون کاسه را با دور تند همزن برقی به خوبی هم می زنیم تا کرم رنگ و کشدار شود، سپس روغن مایع را به کاسه اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم می زنیم.آرد و بیکینگ پودر را درون الک می ریزیم و ۳ مرتبه الک می کنیم.

مرحله ۳

در ادامه مواد خشک را کم کم به کاسه اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم می زنیم تا بافت مایه کیک یکدست و یکنواخت شود.درون سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و مایه کیک را درون آن می ریزیم.

مرحله ۴

مایه کیک را به کمک لیسک درون سینی پخش می کنیم، سپس سینی را طبقه وسط فر گذاشته و اجازه می دهیم کیک به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه درون فر بماند تا کاملا پخته شود.در این فاصله به سراغ درست کردن شربت می رویم.

مرحله ۵

برای این منظور آب، شکر، گلاب و زعفران دم کرده را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم.شربت روی حرارت بماند تا ذرات شکر کاملا حل شوند. نیازی به غلیظ شدن شربت نیست.

مرحله ۶

زمانی که ذرات شکر حل شدند، قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه می دهیم شربت کاملا خنک شود.پس از گذشت ۴۰ دقیقه برای اطمینان از پخت کیک یک خلال دندان یا سیخ چوبی در مرکز کیک فرو برده و خارج می کنیم.

مرحله ۷

وقتی که مایه کیک به سیخ چوبی یا خلال دندان نچسبیده بود، کیک کاملا پخته است، سپس سینی را از فر خارج کرده و کاغذ روغنی را از آن جدا می کنیم و مجددا کیک را درون سینی بر می گردانیم.حالا روی کیک را با مقداری شربت مرطوب می کنیم.

مرحله ۸

روی سینی را با سلفون می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم کیک به مدت ۱ ساعت استراحت کند تا شربت به خورد آن برود.سپس به سراغ درست کردن حلوا می رویم برای این منظور یک تابه روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله ۹

آرد را به تابه اضافه کرده، سپس تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود.زمانی که بوی خامی آرد از بین رفت آنرا الک کرده و مجددا ب تابه بر می گردانیم.در ادامه روغن مایع را به همراه روغن جامد و کره به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ۱۰

مواد آردی را به خوبی تفت می دهیم تا یکدست شود.سپس شربت باقی مانده را کم کم به تابه اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم تا شربت به خورد حلوا برود.در ادامه حلوا را به روش گهواره درون تابه جمع می کنیم.

مرحله ۱۱

پس از اینکه کیک کاملا خنک شد، حلوای داغ را روی کیک می ریزیم و با لیسک به خوبی صاف و یکدست می کنیم. در نهایت روی حلوا را به سلیقه خود تزئین و به ابعاد دلخواه برش می زنیم، سپس با پودر پسته تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۰۹/۲۱ – ۰۳:۲۵:۳۰/خبر ۴۰۱۸/کد خبر ۱۹۳۸۲/ س ۲۸۱

رحیم بایزیدی
تازه ترین نوشته های رحیم بایزیدی (دیدن همه)