عملیات مشترک

حملات هوایی آمریکا و عربستان در عراق

مراکز لجستیکی و محل نگهداری تسلیحات

مهاباد/بالویز/سیاسی/ حملات هوایی آمریکا و عربستان در عراق؛ ۲۰ شهید و ۳۲ زخمی در صفوف حشد الشعبی را به همراه داشت.

سنتکام حملات را پاسخ به حملات پهپادی می‌داند؛ ریاست‌جمهوری و مقتدی صدر قویاً این حملات را محکوم کردند.

بغداد – عراق بار دیگر صحنه تنش‌های نظامی شد. طبق اعلام سنتکام، جنگنده‌های ایالات متحده و عربستان سعودی با هدف قرار دادن چندین مرکز لجستیکی و انبار تسلیحات در شرق و جنوب عراق، به ادعای خود پاسخی به بیش از ۳۰ حمله پهپادی در ۷۲ ساعت گذشته دادند. این حملات که مقرهای سازمان حشد الشعبی را در دست‌کم هفت استان از جمله بغداد هدف قرار داد، منجر به شهادت حداقل ۲۰ نفر و زخمی شدن ۳۲ تن دیگر از نیروهای حشد الشعبی شد. ریاست‌جمهوری عراق و سید مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، این بمباران‌ها را به شدت محکوم کرده و خواستار اقدامات فوری دولت برای برقراری امنیت شدند.

در پی تشدید تنش‌ها در منطقه، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد؛ جنگنده‌های آمریکایی و سعودی، عملیات مشترکی را در عراق انجام داده‌اند. این عملیات شامل هدف قرار دادن آنچه “مراکز لجستیکی و محل نگهداری تسلیحات” خوانده شد، در شرق و جنوب عراق بود. سنتکام هدف از این حملات را “پاسخی به بیش از ۳۰ حمله پهپادی صورت گرفته در ۷۲ ساعت گذشته” عنوان کرد.

با این حال، سازمان حشد الشعبی عراق، هدف اصلی این حملات را مقرهای خود در چندین استان مختلف عنوان کرده است.

بنابر بیانیه حشد الشعبی و گزارش‌های محلی، دست‌کم ۲۰ تن از نیروهای این سازمان در این حملات به شهادت رسیده و ۳۲ نفر دیگر مجروح شده‌اند. این حملات به مراکز حشد الشعبی در استان‌های بغداد، واسط، نینوا، بصره، کرکوک، کربلا و دیالی انجام شده که منجر به خسارت‌های مادی گسترده‌ای به ساختمان‌ها و تجهیزات نظامی نیز گردیده است. تصاویر منتشر شده توسط حشد الشعبی، شدت این حملات و پیامدهای آن را نشان می‌دهد.

واکنش‌ها به این حملات در سطوح عالی عراق، قاطع و شدید بوده است. ریاست جمهوری عراق بلافاصله پس از این وقایع، با صدور بیانیه‌ای، بمباران مقرهای حشد الشعبی را که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی از نیروها شد، به شدت محکوم کرد. این بیانیه بر لزوم احترام به حاکمیت ملی عراق و جلوگیری از تکرار چنین اقداماتی تاکید دارد.

همچنین، «سید مقتدی صدر» رهبر پرنفوذ جریان صدر در عراق، با صدور بیانیه‌ای رسمی، حملات نظامی اخیر علیه اهدافی در خاک عراق را به شدت محکوم کرد. وی در بیانیه خود از دولت عراق خواست تا هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را برای برقراری امنیت در سراسر کشور انجام دهد و از تکرار چنین حوادثی جلوگیری به عمل آورد.

این وقایع جدید، نگرانی‌ها را در مورد ثبات و امنیت عراق و احتمال گسترش دایره درگیری‌ها در منطقه بیش از پیش افزایش داده است.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۵/۰۵/۰۸-۰۰:۰۵:۴۷/ خبر26113/ پ ۱۶۶۱/