طرز تهیه حلوای زنجبیلی
مهاباد/بالویز/کدبانو/حلوای زنجبیلی یکی از حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز می باشد و در این شهر به عنوان یک حلوای مناسبتی شناخته می شود.
به گزارش سایت خبری بالویز ، این حلوا علاوه بر خواص خوبی که دارد به عنوان یک شیرینی در کنار چای مصرف می شود.
مواد لازم حلوای زنجبیلی | |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق سوپ خوری |
آرد گندم | ۱ پیمانه معادل ۱۲۵ گرم |
پودر قند | ۱ پیمانه معادل ۱۰۰ گرم |
پودر هل | ۱ قاشق چایخوری |
پودر گردو یا بادام ویا پسته | ۱/۳ پیمانه معادل ۵۰ گرم برای تزیین |
روغن جامد و کره مجموعا | ۷۰ گرم |
دستور تهیه حلوای زنجبیلی ساده
مرحله اول
برای درست کردن حلوای زنجبیلی باید آرد را چند بار الک کنیم.بعد از اینکه آرد را الک کردید و مواد لازم برای حلوا را آمادهکردید.
قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و آرد را داخل آن بریزید و مدام هم بزنید تا به مدت نیم ساعت تفت بخورد و بوی خامی آن گرفتهشود.
رنگ آرد حلوا زنجبیلی نباید در حین تفتدادن تغییر کند، پس حرارت را کم کنید.
بعد از اینکه بوی خامی آرد گرفتهشد ، آن را یکبار دیگر هم الک کنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک حلوا
مرحله دوم
سپس مجددا به داخل قابلمه برگردانید و مخلوط کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مواد منسجم شوند و به رنگ طلایی در بیایند و روغن کاملا جذب آرد شدهباشد.
بعد از سپری شدن این مراحل حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا مخلوط آرد حلوا خنک شوند.
مرحله سوم
بعد از کمی خنک شدن آرد ،هل و پودر زنجبیل را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید تا کاملا به خورد آرد برود.
مرحله چهارم
پودر قند را الک کنید و وقتی که آرد هنوز ولرم است ، پودر قند را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید تا پودر قند جذب مواد آرد شود.
مرحله پنجم
بعد از خنک شدن مواد حلوا ،در مرحله بعد یک ظرف مستطیل شکل را انتخاب کنید و کف آن را با کاغذ روغنی بپوشانید و مواد حلوا را داخل ظرف بریزید.
با کف قاشق روی حلوا را فشار دهید تا صاف شود و بعد روی آن پودر گردو ، بادام و یا پسته بریزید و به مدت نیم ساعت حلوا را داخل فریزر قرار دهید.
وقتی حلوا کاملا خنک شد ،با چاقو آن را برش بزنید و به هر شکلی که دوست داشتید مدل دهید.
چون این مدل حلوا بافت ترد و شکننده ای دارد، خیلی آرام کاغذ روغنی کف قالب را بیرون بیاورید و برش های حلوا را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید.
نکات کلیدی
-
مقدار شیرینی حلوا را میتوانید کم و یا بیشتر کنید.
-
با این مقدار مواد حدود ۲۴ تا ۳۰ عدد حلوا زنجبیلی خواهید داشت.
-
حلوا زنجبیلی در ظرف در بسته به مدت یک هفته میتوانید در یخچال نگهداری کنید.
-
از مغزهای مختلف در تهیه این حلوا می توانید استفاده کنید.
-
در حلوا زنجبیلی از روغن مایع بهجای روغن جامد و کره استفاده نکنید.
-
رنگ حلوا زنجبیلی روشن است.
-
برای اینکه بافت حلوا زنجبیلی نرم شود باید از مخلوط کره و روغن جامد استفاده کرد.
-
برای برش زیبای حلوا می توانید از قالب های سیلیکونی نیز استفاده کنید.
-
به این شکل مواد حلوا را داخل قالب ریخته و خوب با قاشق فشارش دهید تا مسنجم شود. سپس برای تمیز خارج شدن از قالب برای ۱ ساعت در فریزر قرار دهید و بعد به آرامی از قالب خارج کنید.
همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک مخملی سفید
نکات تکمیلی در مورد حلوای زنجبیلی
-
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۳۰دقیقه میباشد.
-
حلوای زنجبیلی را می توانید در وعده دسر – سرو کنید.
-
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.
-
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۱۲/۰۵-۰۵:۲۲:۳۷/خبر ۴۱۱۶/کد خبر ۱۹۷۹۵/ش ۳۷۸/
- تردد در محورهای ارتباطی شهرستان مهاباد جریان دارد - دی ۲, ۱۴۰۳
- دستگیری شکارچی غیرمجاز گراز در سقز - دی ۱, ۱۴۰۳
- تاڤگەی کانزای برازان مەهاباد بەستوو - دی ۱, ۱۴۰۳
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰