به گزارش سایت خبری بالویز یک پزشک متخصص این نکات کلیدی را برای بهبود گوارش پس از ماه رمضان توصیه می کند.
در روزهای ابتدایی پس از ماه رمضان، وعدههای غذایی باید کوچک و متعدد باشند. تا دستگاه گوارش که به حجم کمغذا عادت کردهاست، دچار مشکل نشود. افزایش ناگهانی حجم غذا میتواند باعث ریفلاکس معده، نفخ و سایر مشکلات گوارشی شود.
وعدههای غذایی بهصورت تدریجی افزایش یابد و از همان ابتدا به الگوی قبل از ماه رمضان بازنگردد.
لزوم مصرف غذاهای سبک و کنترل حجم وعدهها
برای جلوگیری از مشکلات گوارشی، بهتر است ابتدا از غذاهای سبک و زودهضم مانند سوپ و سالاد استفاده شود؛ همچنین، کنترل حجم هر وعده ضروری است. زیرا در طول ماه رمضان معده کوچکشده و نمیتواند بلافاصله وعدههای حجیم را تحمل کند.
برای جلوگیری از پرخوری، بهتر است از بشقابهای کوچک استفاده شود. و تعداد وعدههای غذایی افزایش یابد؛ این روش علاوه بر حفظ سلامت گوارش، از افزایش وزن ناگهانی که معمولاً پس از ماه رمضان رخ میدهد نیز جلوگیری میکند.
مصرف زیاد غذاهای چرب، تنقلات پرنمک و شیرینیها باعث افزایش ناگهانی قند خون، مقاومت به انسولین و افزایش احتمال کبد چرب و فشارخون میشود.
بهتر است در دوران پس از ماه رمضان و حتی در ایام این ماه، از غذاهای پرانرژی، شیرین و چرب پرهیز شود. همچنین غذاهای فراوریشده و غذای فوریها باید از برنامه غذایی حذف شوند. تا از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری شود.
مصرف روزانه سه تا پنج وعده سبزیها و میوهها برای جبران آب، پتاسیم و سدیم ازدسترفته در ماه رمضان ضروری است.
وی میزان استاندارد مصرف مواد قندی و شیرین مانند شکلات، عسل، قند و شکر را ۲۰ تا ۳۰ گرم در روز اعلام و توصیه کرد: از مصرف زولبیا، بامیه و مواد غذایی با قند بالا پرهیز شود.
مصرف آجیلهای خام و بدون نمک در مقدار محدود حداکثر ۳۰ گرم در روز توصیه میشود. زیرا مصرف بیش از حد آنها به دلیل کالری بالا، باعث افزایش وزن میشود.
کاهش وزن که در طول ماه رمضان رخدادهاست، در صورت عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، میتواند طی دو تا پنج هفته دوباره بازگردد. بنابراین، افرادی که قصد کاهش وزن دارند باید از مصرف غذاهای پرکالری خودداری کرده و غذاهای کمکالری اما مغذی را جایگزین کنند.
جبران کمبود آب بدن پس از ماه رمضان
برای جبران این کمبود، باید روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات و آب مصرف شود. این کار به جبران مواد معدنی ازدسترفته مانند منیزیم، سدیم و پتاسیم کمک کرده و عملکرد سیستم عصبی، عضلانی و شناختی را بهبود میبخشد و از خستگی جلوگیری میکند.
مصرف نوشیدنیهایی مانند نوشابه، قهوه و آبمیوههای صنعتی باید محدود شود، زیرا این نوشیدنیها به دلیل داشتن کافئین و اثرات افزایش دفع آب میتوانند باعث ترشح اسید معده، رفلاکس و بیخوابی شوند.
باتوجهبه کاهش فعالیت بدنی در این ایام، توصیه میشود، که بعد از رمضان، فعالیت فیزیکی از روزی نیم ساعت شروع شود و بهتدریج افزایش یابد. این کار به حفظ توده عضلانی و حساسیت به انسولین کمک میکند.
افراد پس از ماه رمضان، یک الگوی تغذیهای سالم، منظم و متناسب را رعایت کرده و از مصرف غذاهای پرکالری پرهیز کنند.
دکتر علیاصغر وحیدنیا،عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان
مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۱/۱۰-۰۶:۱۸:۲۹/خبر۴۸۵۱/کدخبر۲۲۵۹۶/ د ۷۰۵/
زمان فعالیت این تیمها از هشت صبح تا هشت شب است
سامانه یکپارچه پاسخگویی ۱۲۴ و ۴۲۴۴۹۹۷۴
تقاضاهای زیادی در آذربایجان غربی در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی وجود دارد
سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور مجاز است
Δ