به گزارش سایت خبری بالویز،معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد گفت:۱۵ و ۴۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم این شهرستان علیه بیماری سن و علف های هرز سمپاشی شد.
«رسول سعیدیان»افزود:گندمکاران این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوا،مبارزه با علفهای هرز و بیماریسن را در مزارع خود شروع آغاز کردند.
معاون فنی جهادکشاورزی مهاباد ادامه داد:تاکنون۱۱هزار هکتار از مزارع گندم دیم و چهار هزار و ۴۰۰هکتار از مزارگندم آبی را علیه آن سمپاشی کردهاند.
وی اضافه کرد: کشاورزان باید حین مبارزه با علفهای هرز به مرحله رشد گیاه و علف هرز توجه داشته باشند.
«سعیدیان»تاکید کرد:کشاورزان با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علفهای هرز استفاده کنند.
معاون فنی جهاد کشاورزی مهاباد اظهار کرد:با فرارسیدن زمان مبارزهعلیه «پوره سن»نیز عملیاتسمپاشی در مزارع این شهرستان با همکاری جهادکشاورزی انجام خواهد شد.
«سعیدیان» افزود:ارایه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علفهای هرز به علفکشها،معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمعآوری بذر علفهای هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.
معاون فنی جهاد کشاورزی مهابادگفت:از این میزان۴۵هزار هکتار به مزارع دیم گندم و پنج هزار و۵۰۰ هکتار نیز به گندم آبی اختصاص یافته است.
وی به کشاورزان توصیه کرد:با مراجعه به مراکز جهادکشاورزی دهستانها و دریافت راهنماییهای فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاههای مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.
مبارزهنکردن با علفهایهرز خسارت بین۳۰تا۵۰درصدی به مزارع وارد میکند و میتواند افت کمی و کیفی محصول را در پایان فصل برداشت به همراه داشته باشد.
خردلوحشی، یولاف، جودره، چچم، خاکشیر دم روباهی، خارشتر و شلمی از مهمترین علفهای هرزی هستند که در کنار مزارع غلات این شهرستان رشد میکند.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقعشده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
بالویز/مهاباد/۱۴۰۳/۰۱/۳۱-۰۲:۱۸:۴۷/خبر۴۱۹۷/کدخبر ۲۰۱۳۵/ ج ۴۹/
مهاباد دارای ۸۳۵ کیلومتر راه روستایی آسفالت و شوسه است
پذیرش خویشتن در زمان حال کلید دگرگونی های مثبت است
نقش اساسی در ارتقای شاخص گردشگری شهرستان را به دنبال دارد
اصناف بزرگترین بخش اقتصادی این شهرستان را تشکیل میدهند
Δ