به گزارش سایت خبری بالویز«امید صادق امیری» گفت:تاکنون ۹ هزار نفر مشکوک به بیماری های فشار خون و دیابت در این شهرستان شناسایی ثبت گردیده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد افزود:۱۳۴ هزار نفر از جمعیت هدف این شهرستان در طرح غربالگری مشارکت کرده اند.
«صادقامیری»اظهار کرد:با تلاش های شبانه روزی همکاران مرکز بهداشت و بیمارستان ۷۳ درصد جمعیت هدف این شهرستان در پویش ملی غربالگری فشار خون و دیابت مشارکت کردند.
وی اضافه کرد:از جمعیت هدف ۱۸۳ هزار نفری بالای ۱۸ سال شهرستان تاکنون بالغ بر ۱۳۴ هزار نفر معادل ۷۳ درصد جمعیت هدف در این طرح ملی شرکت کردهاند.
«صادق امیری» اضافه کرد:شهروندان با مراجعه به خانههای بهداشت و مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاههای سلامت از وضعیت دیابت و فشار خون خود آگاه شوند.
وی ادامه داد: همچنین افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر،پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل دیابت و فشارخون بالا و پس از آن نیز شناسایی کامل افراد دیابتی و افراد دارای فشار خون بالا به منظور کنترل بیشتر بر این افراد است.
وی اظهار کرد: افرادی که در سال جاری آزمایش قند خون ناشتا دارند و همچنین دستگاه فشارسنج مناسب در منزل دارند و از قد و وزن خود هم آگاه هستند،میتوانند به صورت خود اظهاری در این طرح غربالگری مشارکت کنند.
«صادق امیری» افزود: بیماری های مزمن فشار خون و دیابت که سبب بروز بیماری های قلبی و عروقی،سکتههای مغزی و نارسایی کلیوی می شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان مهاباد،تصریح کرد:با تشخیص و درمان به موقع آنها میتوان زندگی هزاران نفر را از مرگ نجات داد.
براساس آمار وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۱۷ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۳۵۸ نفر در «پویش ملی سلامت» در زمینه بیماریهای پرفشاری خون و دیابت در سطح کشور، غربالگری مشارکت کرده اند.
که از این تعداد ۳۵۷ هزار و ۶۴ نفر با احتمال ابتلا به پرفشاری خون و ۲۲۸ هزار و ۲۶۰ نفر با احتمال دیابت شناسایی و ثبت گردیده اند.
منظور از «احتمال دیابت» قند خون ۱۲۶ به بالا و منظور از «احتمال پرفشاری خون»، عدد ۱۴۰ روی ۹۰ میلیمتر جیوه (۱۴ روی ۹) به بالاست.
در شهرستان مهاباد، علاوه بر بیمارستان امام خمینی(ره)، غربالگری دیابت و فشار خون در ۶۵ خانه بهداشت روستایی و ۱۹ مرکز جامع شهری و روستایی در حال انجام است.
غربالگری و پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه آغاز و تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد و در آذربایجانغربی نیز یک میلیون و ۷۸۷ هزار و ۵۵ نفر جامعه هدف این طرح هستند.
مهاباد با ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی قراردارد.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۱۰/۰۹-۰۰:۱۰:۱۲/خبر۴۰۴۲/کدخبر۱۹۴۸۵/ ش ۳۰۵/
مهاباد دارای ۸۳۵ کیلومتر راه روستایی آسفالت و شوسه است
نقش اساسی در ارتقای شاخص گردشگری شهرستان را به دنبال دارد
اصناف بزرگترین بخش اقتصادی این شهرستان را تشکیل میدهند
از این تعداد، ۱۲۸ دستگاه سواری، ۷۲ دستگاه اتوبوس و ۲۶ دستگاه مینیبوس است
Δ