به گزارش سرویس محیط زیست،پایگاه خبری بالویز و به نقل از ایرنا”سید نبی قائمی”افزود:در صورت مشاهده برداشت انبوه گیاهان دارویی و خوراکی خود رو به قصد فروش و عرضه در بازارهای مصرف با عوامل آن برخورد میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۵ تا ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان وجود دارد،اظهار کرد:کنگر،ریواس،شنگ،غازیاغی،انواع تره و پیاز کوهی،بولاغ اوتی،آویشن،از گونههای شاخص گیاهان خوراکی در استان هستند.
“قائمی” با بیان اینکه ناآگاهی در چگونگی برداشت،زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد،یادآور شد:برخی از مصرفکنندگان و بهرهبرداران به دلیل کم اطلاعی اقدام به برداشت بیرویه و غیر اصولی این گیاهان میکنند که این موضوع آسیبهای جدی به گونههای مختلف است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری آذربایجان غربی ادامه داد:با توجه به تغییرات آب و هوایی و کمبود بارش در سالجاری وضعیت مراتع به گونهای است که باید در بهرهبرداری از این نعمتهای الهی نهایت دقت صورت بگیرد و در برداشت اصولی و صحیح عمل شود.
وی با بیان اینکه برداشت گیاهان بهاره باید با توجه به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام شود، اضافه کرد: لازم است مردم از روشهای نوین برای برداشت بهره بگیرند و از برداشت بیرویه خودداری شود تا به رویشگاهها و ریشه یا بذر گیاهان آسیب وارد نشود.
“قائمی” گفت: هر گونه بهره برداری از محصولات مرتعی و جنگلی از جمله کنگر، ریواس، مندی، کوراد، لوشه، موسیر، اویشن، انواع قارچهای گوهی و مرتعی، گول آغا، شنگ، بولاغ اوتی، لاله واژگون، غازایاقی، انواع میوه و گل درختان اعم از بادام، زالزالک، گلابی وحشی، زرشک و سیب وحشی صرفا با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی استان با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره برداران عرفی مطابق با قوانین و مقررات موجود است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی تاکید کرد:در صورت مشاهده این تخلفات، برداشت، حمل و نقل و یا خرید و فروش غیرمجاز بدون اخذ مجوز لازم برابر مقررات محموله به عنوان کالای قاچاق تلقی شده و به نفع دولت توقیف می شود و متخلفین توسط یگان حفاظت شهرستانها به مراجع قضایی معرفی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری بالویز،برداشت بی رویه گیاهان خود روی خوراکی و انواع قارچها در استان آذربایجان غربی یکی از چالشهای مهم در صیانت از گونههای طبیعی و ذخایر ژنتیکی است که در فصل بهار این موضوع تشدید میشود.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۰۱/۱۶-۰۰:۳۵:۴۵/حبر۳۶۵۲/کدخبر۱۷۵۷۴/چ/۱۹
دستور تهیه بستگی به تمایل خودتان دارد
حدود ۱۰۰ نوع قارچ سمی وجود دارد
از طریق ویژگیهای ظاهری بو و رنگ قارچ نمیتوان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد.
منطقه «سارده کویستان» از تنوع غنی زیستی زیادی برخوردار است
Δ