میراث‌فرهنگی

چهار غذا و شیرینی سنتی آذربایجان غربی ثبت ملی شد

در این همایش پرونده غذای سنتی دلمه‌برگ مو در گستره ملی مورد توجه قرار گرفت.

مهاباد/بالویز/معاون میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از ثبت ملی چهار پرونده ناملموس شامل غذاها و حلواهای سنتی استان خبر داد.

به‌گزارش سرویس فرهنگی بالویز”حسن سپهرفر” با اعلام این خبر اظهار کرد:در اولین همایش پاسداری از میراث ناملموس کشور که در بندر ماهشهر برگزار شد چهار پرونده میراث ناملموس استان غذای سنتی یارپاق دولماسی، جویز حالواسی، هویج حالواسی و یارما قابلسی به ثبت ملی رسیدند.

معاون میراث‌فرهنگی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: همچنین در این همایش پرونده غذای سنتی دلمه‌برگ مو در گستره ملی مورد توجه قرار گرفت.

“سپهر فر”تصریح کرد:ثبت ملی خوراکی‌های سنتی ضمن آنکه موجب توسعه گردشگری در یک جامعه می‌شود از طرفی با معرفی خوراکی‌های سنتی زمینه تقویت آداب و رسوم مردم را فراهم کرده و موجب ترویج سبک زندگی سالم می‌شود.

وی عنوان کرد:همچنین در این جلسه ثبت بازی سنتی پله‌دسته یا چیلینگ‌آغاج، دانش ساخت تخته وردنه و تهیه قوورما به صورت منطقه‌ای مابین استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، مازندران و کهکیلویه و بویر احمد و… در فهرست میراث ناملموس به ثبت ملی رسیدند.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۰/۱۲/۰۲- ۱۰:۰۵:۱۲/ خبر ۳۲۰۱ /  کد خبر ۱۵۵۳۴/ د