چین از طرح خود برای ساخت اولین شهر-جنگل جهان رونمایی کرد. هدف از این طرح که مبتنی بر معماری نوین است، مبارزه با آلودگی هواست. شورای دولتی چین در سال ۲۰۱۶ میلادی دستورالعمل هایی را تهیه کرد که بر اساس آن ساخت بناهایی عجیب و فاقد ارزش فرهنگی یا پشتوانه تاریخی ممنوع شده و در […]
چین از طرح خود برای ساخت اولین شهر-جنگل جهان رونمایی کرد.
هدف از این طرح که مبتنی بر معماری نوین است، مبارزه با آلودگی هواست. شورای دولتی چین در سال ۲۰۱۶ میلادی دستورالعمل هایی را تهیه کرد که بر اساس آن ساخت بناهایی عجیب و فاقد ارزش فرهنگی یا پشتوانه تاریخی ممنوع شده و در مقابل، توسعه ساخت بناهایی «اقتصادی، سبز و زیبا» تشویق می شود.
طرح جدید نیز که برای اجرا در شهر لیوژو (Liuzhou) در جنوب چین تهیه شده با پیروی از این سیاست شکل گرفته است.
خالق این طرح استفانو بوئری، معمار ایتالیایی است. شهر-جنگل لیوژو در فضایی به مساحت ۳۴۲ هکتار ساخته می شود و شامل بیش از ۷۰ ساختمان است که آپارتمانهای مسکونی، بیمارستان ها، هتل ها، مدارس و دفاتر کار را در بر می گیرد.
این ساختمانها با بیش از ۴۰ هزار درخت و میلیونها گیاه پوشیده می شوند و در مجموع ۳۰ هزار نفر می توانند در این فضا زندگی کنند.
به گفته استفانو بوئری این پروژه که اجرای آن در سال ۲۰۲۰ میلادی آغاز می شود، درصدد ایجاد تعادل میان زندگی انسان و طبیعت است.
انتظار می رود این شهر-جنگل سالانه حدود ۱۰ هزار تن دی اکسید کربن و ۵۷ تن آلودگی را جذب و ۹۰۰ تن اکسیژن تولید کند. همچنین به این ترتیب زیستگاه جدیدی برای جانوران بوجود می آید.
صفحات خورشیدی روی سقف ساختمانها به تامین انرژی مورد نیاز بناها می پردازند و انرژی زمین گرمایی نیز به تهویه مطبوع ساختمانها کمک می کند.
استفانو بوئری پیش از این پروژه جنگل عمودی را در شهر میلان ایتالیا اجرا کرده است که شامل دو برج مسکونی با پوشش گیاهی معادل ۵ هکتار جنگل است. این پروژه در سال ۲۰۱۴ میلادی کامل شد و قادر است سالانه ۱۵ تا ۱۷.۵ تن از میزان دود هوا را کاهش دهد.
چین از یک سو با مشکل آلودگی شدید هوا روبروست و از سوی دیگر باید برای اسکان جمعیت رو به رشد خود، اقدام به ساخت شهرهای جدید کند. دولت چین سال گذشته اعلام کرد قصد دارد طی سه سال آینده دو میلیون نفر را با هدف ریشه کنی فقر در روستاها و مدرنیزه کردن بیشتر فعالیتها، از روستاهای دور افتاده به شهرها منتقل کند.
پایگاه خبری بالویز۹۸/۰۵/۱۱
این مطلب بدون برچسب می باشد.
Δ