انجام مطالعات باستان شناسی در ۲۴ منطقه آذربایجان غربی

مهاباد/بالویز/مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی از انجام مطالعات باستان‌شناسی با هدف تعیین حریم و کاوش های باستان شناسی در۲۴منطقه تاریخی استان طی سال‌جاری خبر داد. به‌گزارش سرویس تاریخی ،پایگاه خبری بالویز” جلیل جباری” با اعلام این مطلب اظهار کرد: ۱۹ مورد از این مطالعات باستان‌شناسی مربوط به گمانه‌زنی  و تعیین حریم در هفت شهرستان سطح […]

مهاباد/بالویز/مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی از انجام مطالعات باستان‌شناسی با هدف تعیین حریم و کاوش های باستان شناسی در۲۴منطقه تاریخی استان طی سال‌جاری خبر داد.

به‌گزارش سرویس تاریخی ،پایگاه خبری بالویز” جلیل جباری” با اعلام این مطلب اظهار کرد: ۱۹ مورد از این مطالعات باستان‌شناسی مربوط به گمانه‌زنی  و تعیین حریم در هفت شهرستان سطح استان بوده که تاکنون انجام این عملیات‌ها اجرایی شده است.

او افزود: عملیات‌های گمانه‌زنی که موجب تعیین حریم تپه‌های تاریخی در معرض خطر شده در شهرستان‌های سلماس، سردشت، ارومیه، مهاباد، خوی، چالدران و میاندوآب انجام شده است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی،گردشگری و صنایع ‌دستی آذربایجان‌غربی عنوان کرد:گمانه‌زنی تپه پکاجیک و صدقیان سلماس،محوطه دیزج‌تکه، تچه مکی و محوطه قیزقلعه ارومیه، تپه نصیرکندی، داش‌تپه، تپه حاجی‌حسن، تپه میرزاعلی و تپه یقین‌علی میاندوآب، کول‌ تپه گوهران و شوریک خوی، تپه محودکان و گوگ‌تپه مهاباد، حریم کربلایی ‌تپه چالدران،گردهلیشه سردشت، گمانه‌زنی سد کانی شینکا، کاوش باستان‌شناسی ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه، فصل سوم کاوش نجات‌بخشی محوطه سوغانلوی ۴ در محدوده کانی‌سیو و محوطه گورستان سوغانلو از جمله برنامه‌های مطالعات باستان‌شناسی هستند.

او تصریح کرد:تاکنون از ۲۲ برنامه مطالعات باستان‌شناسی حدود ۱۹ مورد انجام شده یا در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود حداقل چهار برنامه دیگر کاوش نیز در سطح استان انجام شود.

جباری گفت: در سال گذشته نیز در مجموع ۲۲ برنامه مطالعات باستان‌شناسی در استان انجام شد که ۱۴ مورد از این کاوش‌ها تنها در شهرستان‌های پیرانشهر و چایپاره انجام شد که مهم‌ترین این کاوش‌ها مربوط به انجام کاوش‌های نجات‌بخشی در سد کانی‌سیب پیرانشهر بوده است.

مهاباد/پایگاه خبری بالویز/۹۹/۰۸/۰۳-۱۷:۴۸/ش