مهاباد-بالویز”سفیر-شهرام ناظری متولد ۱۳۲۸ در کرمانشاه خواننده، موسیقیدان و آهنگساز موسیقی اصیل ایرانی است. به گزارش سرویس هنری، پایگاه خبری تحلیلی بالویز” شهرام ناظری در بیشتر آثار خود از شعرهای مولانا بهره بردهاست و طی ۳۰ سال فعالیتِ هنری، توانسته سبک جدیدی از موسیقی را که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است بهوجود آورد. […]
مهاباد-بالویز”سفیر-شهرام ناظری متولد ۱۳۲۸ در کرمانشاه خواننده، موسیقیدان و آهنگساز موسیقی اصیل ایرانی است.
به گزارش سرویس هنری، پایگاه خبری تحلیلی بالویز” شهرام ناظری در بیشتر آثار خود از شعرهای مولانا بهره بردهاست و طی ۳۰ سال فعالیتِ هنری، توانسته سبک جدیدی از موسیقی را که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است بهوجود آورد.
چکیده ای از بیوگرافی شهرام ناظری :
نام : شهرام ناظری
تولد : ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ کرمانشاه، ایران
ملیت : ایرانی
سبک ها : موسیقی اصیل ایرانی
موسیقی کردی کرمانشاهانی
موسیقی مقامی ایرانی
ساز : سهتار
سالهای فعالیت : از ۱۳۵۴ تاکنون
بیوگرافی شهرام ناظری :
شهرام ناظری (در زبان كُردی: شارام نازری) متولد ۲۹ بهمن ۱۳۲۸ در کرمانشاه خواننده، موسیقیدان و آهنگساز موسیقی اصیل ایرانی است. شهرام ناظری در کوچهٔ یخچالی در محله برزهدماغ در کرمانشاه، در خانوادهای کرُد زبان و آشنا با موسیقی و شعر به دنیا آمد. وی صدای دلنشینش را از پدر و مادر خویش به یادگار دارد و از دوران خردسالی توسط مادرش با شعر و آواز آشنا شد؛ پدرش نیز صدای لطیفی داشت و ضمن آشنایی با گوشهها و ردیفهای آواز ایرانی، سهتار هم مینواخت. وی از سبک قدما و خوانندگان آن دیار به خصوص «شیخ داوودی» خوانندهٔ بزرگ آن زمان بهره گرفته و نیز داشتههایش را در اختیار فرزندش گذاشت.
شهرام ناظری در سن ۷ سالگی اولین برنامهٔ هنری خود را در رادیوی کرمانشاه همراه با تار درویشی، از نوازندگان معروف آن زمان کرمانشاه، اجرا کرد. پس از آن در سن ۱۱ سالگی نیز توانست در رادیو تلویزیون ایران چند برنامهٔ دیگر آواز ایرانی اجرا کند.
پس از آن تحت تعلیم نورعلی خان برومند آثار گذشتگان موسیقی را فرا گرفت و همزمان برای تکمیل ردیف آوازی از محضر استاد زندهیاد عبدالله خان دوامی نکتهها آموخت. وی همچنین از محضر استادانی چون محمود کریمی، محمدرضا شجریان، عبدالعلی وزیری و حسین قوامی نیز نکتهها و ظرایف آوازی را فرا گرفت.
شهرام ناظری همزمان با آموختن آواز به آموختن ساز سه تار هم پرداخت و از جمله کسانی بود که بیشترین حشر و نشر را با استاد نامدار سه تار، استاد احمد عبادی داشت و نیز در این مسیر از دانش و تواناییهای استادانی چون محمود تاجبخش، جلال ذوالفنون و محمود هاشمی (سازنده معروف سه تار) نیز نکتهها آموخت، ضمن آنکه در دورهای که رضا قاسمی در آلبوم گل صدبرگ با ناظری همکاری میکرد، از وی هم نکات قابل اعتنایی فرا گرفت.
شهرام ناظری در بیشتر آثار خود از شعرهای مولانا بهره بردهاست و طی ۳۰ سال فعالیتِ هنری، توانسته سبک جدیدی از موسیقی را که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است بهوجود آورد. شهرام ناظری ، علاوه بر بهرهگیری از شعرهای مولوی در زمینهٔ استفاده و استوارسازی شعر معاصر پارسی بر روی موسیقی سنتی ایرانی نیز پیشرو بودهاست. علاوه بر اینها شهرام ناظری از اولین کسانیست که با استفاده از موسیقی مقامی، اشعار شاهنامهٔ فردوسی را اجرا کردهاست. وی تاکنون بیش از ۴۰ آلبوم موسیقی منتشر کردهاست.
شهرام ناظری خوانندهای است که در آثارش روحیه تکرار ناپذیری دارد و همواره تلاش نمودهاست که نگرش و تجربهای جدید را در آواز و موسیقی بهوجود آورد. شهرام ناظری تحریرهای ریتمیک و خاصی را از سالهای پایانی دهه هفتاد خورشیدی در آثارش استفاده نمود، از جمله این آثار میتوان به آلبومهای ساز نو آواز نو، سفر به دیگر سو، لولیان و مولویه (شور رومی) اشاره کرد.
شهرام ناظری در سراسر جهان در سالن ها و فستیوال های بزرگ برنامه و کنسرت هایی اجرا نموده است. جشنواره موسیقی اکس-آن-پروانس، جشنواره موسیقی آوینیون، تئاتر دلاویل پاریس، جشنواره سامر توکیو، سالن تئاتر دالبی لس آنجلس، رویال آلبرت هال، جشنواره دل پوپولو در ایتالیا، جشنواره بیت الدین لبنان، ارکستر فیلارمونیک کلن آلمان، مجمع انجمن آسیا، مؤسسه جهانی موسیقی بروکلین، آکادمی موسیقی بام نیویورک، جشنواره اروپا رم، جشنواره موسیقی سائو پائولو و جشنواره موسیقی فاس مراکش و اجرا در شهرهای ونیز، بارسلون، مادرید، ژنو، بروکسل، آمستردام، استکهلم، اسلو و کپنهاگ از جمله بزرگترین اجراهای جهانی ناظری به شمار می رود.
آلبومهای شهرام ناظری :
چاووش ۲ ۱۳۵۷
چاووش ۳ ۱۳۵۷
چاووش ۴ ۱۳۵۷
چاووش ۷ ۱۳۵۸
چاووش ۸ ۱۳۵۷–۵۹
مثنوی موسی و شبان ۱۳۵۸
صدای سخن عشق ۱۳۵۸
باد صبا می آید ۱۳۶۰
بشنو از نی اجرا در ۱۳۶۰
گل صدبرگ ۱۳۶۰
لاله بهار ۱۳۶۰
نوروز ۱۳۶۲
بنمای رخ ۱۳۶۳
یادگار دوست ۱۳۶۳
بهاران آبیدر ۱۳۶۴
کیش مهر ۱۳۶۵
بی قرار ۱۳۶۶
زمستان ۱۳۶۶
در گلستانه ۱۳۶۶
شورانگیز ۱۳۶۷
ساقی نامه ۱ ۱۳۶۷
ساقی نامه ۲ ۱۳۶۷
آتشی در نیستان ۱۳۶۷
سخن تازه ۱۳۶۷
کنسرت اساتید موسیقی ایران ۱۳۶۸
کنسرتی دیگر ۱۳۶۸
لیلی و مجنون ۱۳۶۸
چشم به راه اردیبهشت ۱۳۷۰
حیرانی ۱۳۷۵
ساز نو آواز نو ۱۳۷۷
کنسرت ۷۷ ۱۳۷۷
سفر به دیگر سو ۱۳۷۷
آواز اساطیر ۱۳۷۹
غم زیبا ۱۳۸۲
لولیان ۱۳۸۴
بیست سال با آثار پرویز مشکاتیان ۲ زمستان ۱۳۸۵
مولویه (شور رومی) ۱۳۸۶
سفر عسرت ۱۳۸۸
امیرکبیر ۱۳۹۰
کنسرت شهرام ناظری و لوریس چکناوریان ۱۳۹۰
بعد یازدهم ۱۳۹۲
درفش کاویانی، کاوه آهنگر ۱۳۹۳
رقصانه ۱۳۹۴
افتخارات و جوایز شهرام ناظری :
– جایزهٔ «کونکورز» موسیقی فولکلور در سال ۱۹۷۵
– دریافت جایزهٔ «بهترین موسیقی عرفانی جهان» در جشنوارهٔ فاس مراکش در سال ۱۹۹۷ (وی پس از دریافت این جایزه، از سوی مطبوعات آمریکا لقب پاواروتی ایران را نیز دریافت کرد.)
– دریافت جایزه ویژه شهر ارواین ایالت کالیفرنیا برای گسترش پیام معنوی مولانا و صلح از طریق زبان موسیقی در سال ۲۰۰۶
– دریافت نشان «لژیون دونور» از سوی دولت فرانسه در سال ۲۰۰۷
– دریافت نشان «شوالیه ادب و هنر» از سوی دولت فرانسه در سال ۲۰۰۷
– دریافت عنوان هنرمند برتر آسیا از طرف مجمع آسیاسوسایتی ۲۰۰۷
– دریافت جایزهٔ «اسطورهٔ زنده» از دانشگاه یوسیاِلاِی
– دریافت نشان طلایی سماع بارگاه مولانا از دست اسین چلبی نواده مولانا در سال ۱۳۸۶ در شهر قونیه ترکیه و انتخاب به عنوان رئیس افتخاری مرکز مولانا پژوهی دانشگاه سلجوق در ایران
– دریافت کلید طلایی شهر خوی و مقبرهٔ شمس در جشنوارهٔ بینالمللی شمس تبریزی در آبان ۱۳۸۶
– دریافت لوح سپاس از شهرداری شهر ایرواین کالیفرنیا به پاس قدردانی از تلاشهای شهرام ناظری در ترویج پیام معنوی صلح در قالب موسیقی و شعرهای مولوی
– نامگذاری روز ۲۵ ماه فوریه سال ۲۰۰۶ به نام «شهرام ناظری»، توسط رئیس شواری شهر و شهردار سن دیه گو در حوزهٔ جغرافیایی سندیهگوی ایالت کالیفرنیا. در مدت کوتاهی پس از این نامگذاری، کنگرهٔ آمریکا نیز با اهدای لوح سپاس از وی تقدیر نمود.
– دریافت تقدیرنامه از سوی دانشگاه هاروارد به دلیل نقش مؤثر ناظری در معرفی مولوی به دنیای غرب و نوآوری در موسیقی ایرانی و جذب مخاطبان غربی
مهاباد-پایگاه خبری تحلیلی بالویز” – ۹۹/۰۵/۰۴ – ش – ۲۱:۰۰
این هم نشست در راستای فعالیتهای فرهنگی مجموعه شورا و شهرداری مهاباد است
سراب جابری جزو مهم ترین جاذبه های طبیعی کرمانشاه می باشد
گیوه از نظر ساختار،سبک، راحت و مقاوم است
در راستای حفظ منابع طبیعی و محیط زیست ۲۴ مدرسه محیط زیستی در مناطق شهری استان آغاز به کار کرده است
Δ