کم‌کاری و پرکاری این غده

هفته جهانی تیروئید؛ فرصتی برای افزایش آگاهی

ارتقاء دانش عمومی درباره تیروئید

مهاباد/بالویز/سلامت/ اهمیت آگاهی درباره بیماری‌های تیروئید و تغذیه مناسب، بررسی علائم کم‌کاری و پرکاری تیروئید و راهکارهای تغذیه‌ای.

هفته جهانی تیروئید (۴ تا ۱۰ خرداد) به عنوان فرصتی برای افزایش آگاهی در مورد بیماری‌های تیروئید، از جمله کم‌کاری و پرکاری این غده، شناخته می‌شود. تیروئید با ترشح هورمون‌ها، سوخت و ساز بدن را تنظیم می‌کند. برای عملکرد طبیعی این غده، مصرف کافی ید، سلنیوم و روی ضروری است.

علائم شایع هیپوتیروئیدی (کم‌کاری غده‌تیروئید):

 خستگی

 فراموشی

 افسردگی

 عادت ماهیانه سنگین و طولانی

 موی خشک و نازک

 تغییرات سریع خلقی

 افزایش وزن

 صدای خشن

 پوست خشک

 یبوست

تغذیه نقش مهمی در درمان بیماری‌ها، به ویژه مشکلات‌تیروئید دارد. به اختصار به راهکارهای تغذیه‌ای در بیماری هیپوتیروئیدیسم پرداخته می‌شود:

 مصرف داروی لووتیروکسین با آب فراوان و به صورت ناشتا.

 فاصله خوردن قرص لووتیروکسین با وعده غذایی ۱ ساعت و با مولتی‌ویتامین‌ها ۴ ساعت.

 رژیم‌های فاقد گلوتن (پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار) اثرات مثبتی دارد.

 – مصرف کمتر یا قطع منابع گواتروژن مانند خانواده کلم، سویا، بادام زمینی و گردو.

 مصرف کمتر توت‌فرنگی، هلو و گلابی.

 مصرف بیشتر منابع سلنیوم نظیر ماهی، آجیل و سبزیجات برگ سبز.

مکمل‌یاری با آهن، ویتامین D و ویتامین‌های گروه B.

 پرهیز از رژیم fasting (روزه‌داری).

 عدم مصرف گریپ‌فروت.

این هفته می‌تواند به عنوان یک فرصت مناسب برای ارتقاء دانش عمومی درباره تیروئید و اهمیت تغذیه در مدیریت این بیماری‌ها تلقی شود.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۳/۰۸-۰۰:۱۷:۵۲/خبر۵۰۲۶/کدخبر۲۳۰۷۸/ چ ۸۳۰/