رئیس اداره سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی

افزایش نرخ باسوادی در آذربایجان غربی

آذربایجان غربی در پوشش دادن به حجم ابلاغی رتبه دوم کشور را کسب کرد

مهاباد/بالویز/اجتماعی/افزایش نرخ باسوادی در آذربایجان غربی،گامی رو به سوی توسعه پایدار است.

به گزارش سایت خبری بالویز،آمارهای جدید از افزایش قابل توجه نرخ باسوادی در استان آذربایجان غربی خبر می‌دهند.

“مرتضی محمدپور” رئیس اداره سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: در سال ۱۳۹۵، ۸۲.۱ درصد از جمعیت بالای ۶ سال استان باسواد بودند. این در حالی است که این رقم در حال حاضر به میزان قابل توجهی افزایش یافته‌است.

در سال ۱۳۹۵، نرخ باسوادی مردان در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۵.۱ درصد و زنان در همین گروه سنی به ۸۶.۲ درصد رسیده‌بود. میانگین نرخ باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در آن سال ۹۰.۷ درصد بود که هم اکنون به ۹۶.۵ درصد افزایش یافته‌است. این افزایش نشان از تلاش های صورت‌گرفته در راستای گسترش سواد در بین زنان استان دارد.

از نظر منطقه‌ای، در سال ۱۳۹۵ شهرستان نقده با ۹۳.۴ درصد بالاترین نرخ باسوادی را به خود اختصاص داده‌بود. شهرستان‌های میاندوآب (۹۳.۳ درصد) و ارومیه (۹۲.۸ درصد) نیز در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. در مقابل، شهرستان‌های شوط (۱۶ درصد)، چالدران و اشنویه (۱۸ درصد) پایین‌ترین نرخ باسوادی را داشتند.

در حال حاضر، حدود ۱۶۰۰ آموزش‌دهنده در استان مشغول به فعالیت هستند. چهار مرکز یادگیری، شامل دو مرکز دولتی در میاندوآب و بوکان (با ۱۵۶ سوادآموز) و دو مرکز مشارکتی در ارومیه و ماکو (با ۹۲ سوادآموز) در سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم فعال هستند.

در سال جاری، ۲۱ هزار نفر در کلاس‌های نهضت سوادآموزی جذب‌شده و در ۱۶۰۰ کلاس سازماندهی شدند.

سال گذشته نیز ۲۰ هزار نفر در این دوره‌ها شرکت کردند و آذربایجان غربی در پوشش دادن به حجم ابلاغی رتبه دوم کشور را کسب کرد.

به گزارش سایت خبری بالویز،این پیشرفت‌ها در نرخ باسوادی نشان از تلاش‌های موثر در حوزه آموزش و پرورش آذربایجان غربی دارد. با این حال، چالش‌های پیش رو همچنان قابل توجه هستند، به ویژه در مناطق محروم. برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر و سرمایه‌گذاری بیشتر در مناطق کم‌سواد استان ضروری است. به‌روزرسانی مستمر آمار و اطلاعات در این زمینه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا بتوان برنامه‌های آموزشی را با دقت بیشتری تنظیم کرد و میزان تاثیرگذاری آنها را سنجید.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۲/۳۱- ۰۴:۱۴:۳۹/خبر۵۰۱۰/کدخبر۲۳۰۲۳/ چ ۸۱۴/