به گزارش سایت خبری بالویز،کاهش بارشها در حوضههای آبی مهم مانند زاب و دریاچه ارومیه، وضعیت سدهای مهاباد و بوکان را به شدت تحت تأثیر قرار دادهاست. این موضوع باعث کاهش قابل توجه ذخایر آبی و چالشهای جدی برای تأمین آب شرب و کشاورزی در ماههای گرم سال شدهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی، در گزارشی اعلام کرد: سد بوکان تنها ۳۹ درصد پر شدهاست.
وی اشاره کرد:ذخیره آب این سد از ۶۷۳ میلیون مترمکعب در سال گذشته به ۳۰۷ میلیون مترمکعب کاهش یافتهاست. این کاهش چشمگیر منابع آبی، نگرانیهایی را در خصوص تأمین آب ایجاد کردهاست.
“مجید رستگاری” تأکید کرد: رهاسازی آب از این سد با دبی ۲۰ مترمکعب بر ثانیه تنها برای مصارف شرب انجام میشود. آب رهاشده از سد پس از عبور از رودخانه زرینهرود و چاههای فلمن به سد نوروزلو در میاندوآب منتقل میشود.
در استان آذربایجانغربی ۱۷ سد فعال وجود دارد که مجموع ظرفیت ذخیرهسازی آنها به حدود ۲ میلیارد مترمکعب میرسد. اما امسال تنها نیمی از این ظرفیت به دلیل خشکسالی و کاهش بارشها پر شدهاست.
“رستگاری” همچنین اشاره کرد: ۶ سد استان برای تأمین آب شرب طراحی شدهاند، اما وضعیت سدهای شهید کاظمی بوکان و مهاباد نامناسب گزارش شدهاست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی به وضعیت بارشها در استان اشاره کرد و گفت: میانگین بارندگی در هشت ماه اخیر به ۲۵۸ میلیمتررسیده که نسبت به سال گذشته ۱۰۴ میلیمتر (معادل ۲۹ درصد) کاهش داشته است.
در حوضه زاب، بارشها به ۵۰۰ میلیمتررسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۴۱ درصدی را نشان میدهد. همچنین در حوضه دریاچه ارومیه، میزان بارشها ۲۵۰ میلیمتر ثبتشده که ۲۷ درصد کاهش دارد.
“رستگاری” همچنین اعلام کرد: حوضه آبریز ارس در شمال استان کمبارشترین منطقهبوده و با ثبت ۱۹۳ میلیمتر بارش، ۲۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشتهاست. این شرایط بحرانی نیازمند اقدامات فوری برای مدیریت منابع آبی و مصرف بهینه آب است تا از بروز بحرانهای جدیتر جلوگیری شود.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۲/۲۷-۰۰:۱۷:۵۲/خبر۵۰۰۰/ کدخبر ۲۲۹۸۸/ ش ۸۰۴/
یک مسیر ترانزیتی کلیدی
حفظ و نگهداری اکوسیستمهای منحصر به فرد
مشارکت شهروندان در حفاظت از گونههای حیات وحش
در مبارزه با قاچاق کالا و جلوگیری از فعالیتهای غیرمجاز
Δ