به گزارش سایت خبری بالویز،بورانی شنگ یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که با استفاده از سبزیجات تازه و مواد مغذی تهیه میشود. در این مقاله، به شما طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه برای تهیه بورانی شنگ (برای ۴ نفر)
۱٫ برنج: ۱.۵ پیمانه
۲٫ لپه: یکسوم پیمانه
۳٫ پیاز: ۱ عدد متوسط
۴٫ شنگ: ۳۰۰ گرم
۵٫ تخممرغ: ۲ عدد متوسط
۶٫ آب: به مقدار لازم
۷٫ نمک: ۱ قاشق چایخوری (برای پخت برنج) + ۱ قاشق غذاخوری (برای خیساندن برنج)
۸٫ فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
۹٫ روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
۱۰٫ نمک: به مقدار لازم برای طعمدهی
مرحله ۱: آمادهسازی برنج
برنج را پاک کرده و با آب ولرم بشویید تا زمانی که آب شفاف شود. سپس برنج را با مقداری آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت بخیسانید. پس از این مدت، آب برنج را خالی کنید.
مرحله ۲: آمادهسازی لپه و شنگ
لپه را پاک کنید و با آب ولرم بشویید. شنگ را پاک کنید، خوب بشویید و ریز خرد کنید. پیاز را نیز پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید.
مرحله ۳: پخت لپه
لپه را در قابلمهای با مقداری آب بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شود. پس از پخت، لپه را آبکش کرده و کنار بگذارید.
مرحله ۴: تفت دادن پیاز و شنگ
در قابلمه دیگری، پیاز را با کمی روغن سرخ کنید. سپس شنگ خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید. کمی آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا شنگ روی حرارت ملایم بپزد. بعد از پخت، نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله ۵: پخت برنج
دو-سوم قابلمه دیگری را از آب پر کنید و بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، برنج و نمک را داخل آن بریزید. اجازه دهید برنج خوب بجوشد و هر از گاهی کف روی آن را بردارید. بسته به نوع برنج، ۸ تا ۱۲ دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود.
مرحله ۶: دم کردن برنج
برنج را آبکش کرده و کمی آب سرد روی آن بریزید تا نمک اضافی گرفته شود. سپس برنج آبکششده و لپه پخته را به مخلوط شنگ اضافه کنید و خوب هم بزنید. برنج را به صورت کوه در قابلمه جمع کنید و حفرههایی روی آن ایجاد کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بخار کند تا دم بکشد.
مرحله ۷: سرو بورانی شنگ
پس از دم کشیدن غذا، در تابهای تخممرغها را نیمرو کنید و در کنار بورانی شنگ سرو کنید.
با این دستور تهیه ساده، میتوانید یک وعده غذایی خوشمزه و سالم برای خانواده خود آماده کنید. نوش جان!
مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۲/۰۴-۰۶:۱۰:۵۲/خبر ۴۹۰۱/کدخبر۲۲۷۷۵/ پ ۷۵۵/
به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه بپزید
کاهش سطح آب و اکسیژن
روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات و آب مصرف شود
تمام اعتبار رایگان است
Δ