غذای نواحی ایران

طرز تهیه بورانی شنگ

نوش جان!

مهاباد/بالویز/کدبانو/ طرز تهیه بورانی شنگ: یک غذای خوشمزه و سالم

به گزارش سایت خبری بالویز،بورانی شنگ یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که با استفاده از سبزیجات تازه و مواد مغذی تهیه می‌شود. در این مقاله، به شما طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش خواهیم داد.

مواد اولیه برای تهیه بورانی شنگ (برای ۴ نفر)

۱٫ برنج: ۱.۵ پیمانه

۲٫ لپه: یک‌سوم پیمانه

۳٫ پیاز: ۱ عدد متوسط

۴٫ شنگ: ۳۰۰ گرم

۵٫ تخم‌مرغ: ۲ عدد متوسط

۶٫ آب: به مقدار لازم

۷٫ نمک: ۱ قاشق چای‌خوری (برای پخت برنج) + ۱ قاشق غذاخوری (برای خیساندن برنج)

۸٫ فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری

۹٫ روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

۱۰٫ نمک: به مقدار لازم برای طعم‌دهی

طرز تهیه بورانی شنگ

مرحله ۱: آماده‌سازی برنج

برنج را پاک کرده و با آب ولرم بشویید تا زمانی که آب شفاف شود. سپس برنج را با مقداری آب و ۱ قاشق غذاخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت بخیسانید. پس از این مدت، آب برنج را خالی کنید.

مرحله ۲: آماده‌سازی لپه و شنگ

لپه را پاک کنید و با آب ولرم بشویید. شنگ را پاک کنید، خوب بشویید و ریز خرد کنید. پیاز را نیز پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید.

مرحله ۳: پخت لپه

لپه را در قابلمه‌ای با مقداری آب بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شود. پس از پخت، لپه را آبکش کرده و کنار بگذارید.

مرحله ۴: تفت دادن پیاز و شنگ

در قابلمه دیگری، پیاز را با کمی روغن سرخ کنید. سپس شنگ خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت دهید. کمی آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا شنگ روی حرارت ملایم بپزد. بعد از پخت، نمک و فلفل را اضافه کرده و مخلوط کنید.

مرحله ۵: پخت برنج

دو-سوم قابلمه دیگری را از آب پر کنید و بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، برنج و نمک را داخل آن بریزید. اجازه دهید برنج خوب بجوشد و هر از گاهی کف روی آن را بردارید. بسته به نوع برنج، ۸ تا ۱۲ دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود.

مرحله ۶: دم کردن برنج

برنج را آبکش کرده و کمی آب سرد روی آن بریزید تا نمک اضافی گرفته شود. سپس برنج آبکش‌شده و لپه پخته را به مخلوط شنگ اضافه کنید و خوب هم بزنید. برنج را به صورت کوه در قابلمه جمع کنید و حفره‌هایی روی آن ایجاد کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بخار کند تا دم بکشد.

مرحله ۷: سرو بورانی شنگ

پس از دم کشیدن غذا، در تابه‌ای تخم‌مرغ‌ها را نیمرو کنید و در کنار بورانی شنگ سرو کنید.

با این دستور تهیه ساده، می‌توانید یک وعده غذایی خوشمزه و سالم برای خانواده خود آماده کنید. نوش جان!

مهاباد/بالویز/۱۴۰۴/۰۲/۰۴-۰۶:۱۰:۵۲/خبر ۴۹۰۱/کدخبر۲۲۷۷۵/ پ ۷۵۵/