مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی

واکسینه دام سبک و سنگین برعلیه بیماری تب برفکی در آذربایجان غربی

بهمن ماه گذشته هفت کانون تب برفکی در استان شناسایی شد

مهاباد/بالویز/سلامت/ ۲.۳ میلیون راس دام آذربایجان غربی برعلیه تب برفکی مایه کوبی شدند؛ بیماری تحت کنترل است.

به گزارش سایت خبری بالویز؛مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: از آبان‌ ماه تا کنون ۲.۳ میلیون راس از دام‌های استان اعم از دام سبک و سنگین برعلیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند. و کانون مخاطره آمیزی در این زمینه تاکنون مشاهده نشده‌است.

«سید امید خلیل زاده» افزود: ۴۰۰ هزار راس از جمعیت گاوی و چهار میلیون از جمعیت گوسفندی استان برای واکسینه‌شدن هدفگذاری شدند. که از این تعداد ۹۰ درصد از جمعیت گاوی و حدود ۵۰ درصد از جمعیت گوسفندان مایه کوبی شدند.

وی بیان کرد: به علت باروری گوسفندان و جلوگیری از سقط جنین روند مایه کوبی جمعیت دام سبک استان با ملاحظاتی همراه بوده و این مایه کوبی تا آخر اسفند تمدید شده‌است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی،بیان کرد: مایه کوبی دام‌ها بر علیه بیماری لمپی سکین و بروسلوز گاوی نیز در دست اقدام است.

او اظهار کرد: آذربایجان غربی یک استان مرزی است و برای ایمنی بیشتر دامها واکسیناسیون مجدد دام‌های نوار مرزی تا شعاع ۳۰ کیلومتری مجدد آغاز شده‌است.

وی با بیان اینکه کانون‌های تب برفکی در استان به شکل مخاطره آمیز گزارش نشده‌است، اضافه کرد: در نیمه دوم امسال زیر ۲۰ کانون در استان گزارش شد. ولی تلفاتی نداشتیم؛ باید اعلام کنیم که میادین سنتی دام مهمترین عامل در نقل و انتقال این بیماری بود.

«خلیل زاده»بیان کرد: بهمن ماه گذشته هفت کانون تب برفکی در استان شناسایی شد.

وی گفت: انتقال بی ضابطه دام و عدم رعایت موارد امنیت زیستی از مهمترین چالش‌ها در این زمینه است.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی ادامه داد: در انتقال دام‌ها که اغلب از استان‌های غربی و همجوار با شهرهای جنوبی استان انجام می‌شود. احتمال اینکه بیماری در حالت کمون در دام‌ها باشد وجود دارد و این موضوع موجب انتشار سریع ویروس می شود.

مایه کوبی سالانه تب برفکی در استان در ۲ مرحله و گاوی در ۲ مرحله انجام می شود.

تب برفکی یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود و موجب بیمار شدن حیوانات زوج سُم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواده گاوسانان خواهد شد.

این ویروس در ابتدا به مدت ۲ تا سه روز تب شدید ایجاد می کند، و در نهایت با ظهور تاول‌هایی در داخل دهان و روی پای آن‌ها منجر به لنگ شدن حیوان می شود که بسیار واگیردار است.

کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش و گاهی ناچار به معدوم سازی میلیون‌ها راس دام است.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۱۲/۰۸-۰۲:۱۰:۴۵/ خبر ۴۷۹۷/کدخبر۲۲۳۹۷/ چ ۶۵۱/