اسپیس ایکس

موشک غول پیکر استارشیپ در آسمان منفجر شد

این موشک 120 متر ارتفاع دارد

مهاباد/بالویز/تکنولوژی/استارشیپ، بزرگترین موشک ساخته‌شده تا کنون، اندکی پس از بلند شدن در بعد از ظهر پنجشنبه منفجر شد.

به گزارش سایت خبری بالویز؛این موشک با ارتفاع ۱۲۰ متر در ساعت ۲:۳۳ بعد از ظهر به وقت محلی (۸:۳۳ صبح CT) از مقر تگزاس اسپیس ایکس منفجر شد.

۳۳ موتور آن موشک را با سرعت صدها مایل در ساعت به سمت آسمان می راند.

در حدود سه دقیقه پس از ماموریت، موشک به موقعیت افقی برگشت و آماده‌بود تا فضاپیمای استارشیپ را از تقویت‌کننده سوپر سنگین جدا کند، اما به نظر می‌رسید که در حال چرخش است.

پس از شکست در جدا شدن، موشک به شکلی تماشایی در  آسمان آبی روشن منفجر شد. مهندس اصلی ادغام اسپیس ایکس جان اینسپراکر آن را “جداسازی سریع برنامه ریزی نشده” نامید.

با این حال، اسپیس ایکس و مدیر عامل آن، ایلان ماسک،انتظار نداشتند برای این ماموریت اتفاقی بیفتد.  یکشنبه شب ایلان ماسک گفت: اگر انتظار داشته باشیم همه چیز طبق برنامه پیش برود «دیوانه کننده» است.

موشک غول پیکر «استارشیپ» شرکت «اسپیس‌ایکس» در حین صعود در هفتمین پرواز آزمایشی خود منفجر شد؛ اما این شرکت با موفقیت توانست تقویت کننده «سوپر هوی» را فرود بیاورد و در هوا بگیرد.

هفتمین پرواز آزمایشی ابرموشک استارشیپ(Starship) با انفجار مرحله بالایی بر فراز اقیانوس اطلس به پایان رسید.

ایلان ماسک، رئیس اسپیس‌ایکس، ویدئویی از این رویداد را منتشر کرد که در آن بقایای استارشیپ در سراسر فراز اقیانوس در حال پخش شدن هستند و آسمان را روشن می‌کنند.

اسپیس ایکس در توییتی اعلام کرد که به بررسی داده‌های این آزمایش برای درک علت اصلی این انفجار ادامه خواهد داد.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا پس از این حادثه هشداری برای خلبانان صادر کرد و به آنها در مورد ریزش آوار در مناطق خاص هشدار داد.

اسپیس‌ایکس قبل از این آزمایش گفته‌بود: که قرار است یک موشک نسل جدید با ارتقاهای قابل توجه را به فضا پرتاب کند. و قرار بود اولین آزمایش استقرار محموله استارشیپ را با کمک ۱۰ شبیه‌ساز استارلینک انجام دهد.

با وجود سوختن مرحله بالایی موشک استارشیپ، این آزمایش باز هم تا حدی موفقیت آمیز بود؛ چرا که موتورهای رپتور موشک در حین صعود و قبل از اینکه تماس تیم زمینی با آن در حدود ۸ دقیقه پس از پرواز قطع شود، روشن شدند.

اسپیس‌ایکس همچنین توانست تقویت کننده «سوپر هوی»(Super Heavy) را فرود بیاورد و آن را با بازوهای مکانیکی برج پرتاب استاربیس(Starbase) خود در هوا بگیرد.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۱۰/۲۹-۰۵:۰۵:۴۸/خبر۴۷۱۶/کدخبر۲۲۱۰۴/ش ۵۷۱/