رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت

سرشماری پستانداران حیات وحش زیستگاه‌های سردشت

منطقه جنگلی میرآباد با مساحت ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار در سال ۱۳٨۴ به منطقه حفاظت‌شده ارتقا یافت
عکاس: عکس تزینی است

مهاباد/بالویز/ محیط زیست/ رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت : پستانداران حیات وحش در زیستگاه‌های سردشت و میرآباد سرشماری شد.

به گزارش سایت خبری بالویز«خالد بایزیدی»گفت: پستانداران بزرگ جثه حیات وحش در مناطق کوهستانی و مرزی شهرستان های سردشت و میرآباد سرشماری شد.

« بایزیدی» اظهار کرد: سرشماری پستانداران بزرگ‌جثه حیات وحش توسط ۲ اکیپ چهار نفره در بیشتر مناطق کوهستانی نوار مرزی شهرستان به مدت ۲ روز طول انجام شد.

وی عنوان کرد: نتایج حاصل از این سرشماری پس از جمع بندی به اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان ارسال می شود.

«بایزیدی» افزود: برنامه سرشماری پاییزه حیات وحش شاخص شامل گونه های کل و بز و قوچ و میش وحشی در زیستگاه ها و ارتفاعات کوهستانی مناطق مرزی آلان، اسلام آباد، بیتوش، گرویس، اشکان، نوکان، قاسم رش و منطقه حفاظت شده میرآباد پایش شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست سردشت گفت: برنامه سرشماری حیات وحش همزمان با سراسر کشور و به تبع زیستگاه های استان، با هدف اطلاع از جمعیت، شناسایی زیستگاه و وضعیت زیستی و برنامه ریزی های لازم در جهت افزایش نسل گونه های شاخص هر ساله در فصل پاییز انجام می شود.

وی هدف از این سرشماری را اطلاع از رفتار،وضعیت و شرایط زیستی این جانداران وحشی و برنامه‌ریزی جهت حفاظت و احیای این گونه نادر و در معرض انقراض برشمرد.

«خالد بایزیدی» گفت: هر ساله بصورت مدون برنامه‌های سرشماری متعددی هر ساله توسط اداره حفاظت محیط زیست در راستای حفاظت از محیط زیست منطقه انجام می‌شود. که از جمله آنها می توان به سرشماری سمندر کردستانی، سرشماری زمستانه پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین سرشماری پستانداران وحشی اشاره کرد.

«بایزیدی» بیان کرد: این سرشماری در مناطق نوار مرزی و کوهستانی انجام شده‌است.

این مسئول ادامه داد: طبق بخشنامه های موجود تمامی مناطق مرزی با عرض هفت کیلومتر از مرز منطقه شکار ممنوع تعیین شده‌است. و به همین دلیل پستانداران بزرگ جثه بیشتر در این مناطق مشاهده می شوند.

وی افزود: منطقه جنگلی میرآباد با مساحت ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار در سال ۱۳٨۴ به منطقه حفاظت‌شده ارتقا یافت. و در این منطقه گونه‌های جانواری مانند خرس قهوه‌ای، لاک پشت محمیل و سمندر کردستانی زیست می‌کنند که جزو گونه‌های در حال انقراض هستند.

«بایزیدی» یادآور شد: از دیگر گونه‌های شاخص جانوری منطقه می توان به سنجاب ایرانی (با جمعیت مناسب)، گراز، گرگ، خرگوش، روباه، لک لک سفید، کشیم بزرگ، شاه بوف، قرقی، گونه‌هایی از اردک‌ها، کاکایی، حواصیل و پرندگان کنار آبزی اشاره کرد که در این منطقه زیست می‌کنند.

سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل‌های آذربایجان‌غربی را داراست، این شهرستان در جنوب آذربایجان‌غربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۸/۳۰-۰۰:۴۷:۵۲/خبر ۴۵۹۳/کدخبر ۲۱۶۲۷/ چ ۴۴۹/