به گزارش سایت خبری بالویز،«امید خلیل زاده» گفت: در نیمه نخست سال جاری بیش از ۱۶ هزار قلاده سگ گله علیه بیماری هاری مایهکوبی شدهاند.
طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ در استان آذربایجان غربی، ۱۶ هزار و ۳۹۶ قلاده سگ صاحبدار علیه بیماری هاری ایمنسازی و مایهکوبی شدند.
با توجه به دستورالعمل اجرایی دفتر مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، این مایهکوبیها همه ساله توسط تیمهای مایهکوبی انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی، حیوان مبتلا به هاری باید معدومسازی شود. و تنها روش پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون میباشد.
«امید خلیلزاده»افزود: با توجه به اهمیت واکسیناسیون و پیشگیری و مبارزه با این بیماری در حین عملیات واکسیناسیون آموزشهای چهره به چهره در خصوص اهمیت بیماری هاری، راههای انتقال و جلوگیری از ابتلا به این بیماری برای دامداران و صاحبان آنها ارائه توسط کارشناسان ارائه میگردد.
اصلیترین راه سرایت بیماری هاری از طریق گازگرفتن حیوانات است. در مورد گربه و گربهسانان از طریق پنجهکشیدن نیز بیماری هاری انتقال می یابد. زیرا گربه دائماً مشغول لیسیدن پنجههایش است و پنجهها آلودهبه بزاق میشوند. و در موقع پنجهکشیدن میتواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل کند.
بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست. ولی اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، قابل سرایت است.
هاری نوعی بیماری مشترک ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن میشود. و به سمت اعصاب انتهایی در ماهیچهها میرود و شروع به تکثیر مینماید این ویروس در انسان و سایر پستانداران خونگرم قابلیت رشد و تکثیر دارد.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۸/۰۸-۰۱:۴۷:۵۲/خبر۴۵۴۹/کدخبر۲۱۴۵۱/ س ۴۰۶/
افکارتان را یادداشت کنید
کاهش استرس و اضطراب کلید سلامت بدن است
افزایش آمار سگهای بلاصاحب خطری برای سلامت شهروندان است
سگها عامل قطعی انتقال بیماری کشنده هاری میباشند
Δ