ته‌چین مرغ ویژه

ته چین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی پرطرفدار در ایران است

مهاباد/بالویز/کدبانو/ته‌چین ، به ویژه ته چین مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی پرطرفدار در ایران است که در بیشتر مهمانی‌ها به عنوان غذای اصلی سرو می‌شود.

برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله ته‌چین مرغ ، در ادامه با سرویس کدبانو سایت بالویز همراه باشید.

 

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ایرانی ۳ پیمانه
ماست چکیده ۱ پیمانه
زرده تخم مرغ ۲ عدد
کره ۵۰ گرم
سینه مرغ ۱ عدد کامل
پیاز ۱ عدد
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
زرشک  ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱ قاشق چای‌خوری
زعفران دم‌کرده ۴ قاشق غذاخوری
زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
دارچین به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

 

طرز تهیه ته‌چین مرغ

 

مرحله ۱

ابتدا سینه مرغ را به همراه دو لیوان آب، مقداری زردچوبه، دارچین و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه مناسب بریزید.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گوشت مرغ آب‌پز شود.

 

مرحله ۲

اجازه دهید که تمام آب قابله تمام شود ، این کار باعث می‌شود که طعم و عصر ادویه ها جذب گوشت شوند.

سپس قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید که سرد شود.

پس از آن گوشت مرغ را به صورت ریش ریش خرد کنید.

 

مرحله ۳

گوشت ریش ریش شده را به همراه کمی روغن مایع داخل تابه تفت دهید.

سپس به آن دارچین ، زردچوبه ، فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید تا هر دو یکدست شوند.

 

مرحله ۴

در این مرحله زرشک‌ها باید به مدت ۱۵ دقیقه خیسانده شوند.

سپس زرشک را به همراه پودر قند و مقداری روغن تفت بدهید تا رنگ درخشانی داشته باشند.

 

مرحله ۵

حال یک قابلمه را تا نصف از آب پر کنید و تا به جوش آمدن آن صبر کنید.

پس از جوشیدن آب ، ۱ قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.

سپس برنج خیسانده‌شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ الی ۱۵ دقیقه پخت اولیه آن انجام شود.

توجه داشته باشید زمانی که دانه برنج به صورت کامل نرم هستند ولی مغزشان مقداری سفت است، باید آن را آبکشی کنید.

 

مرحله ۶

در این مرحله زرده‌های تخم مرغ را در یک کاسه هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.

سپس ماست چکیده ،گلاب و زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید و کامل هم بزنید تا یکدست شوند.

 

محله ۷

در این مرحله برنج را به مخلوط زرده تخم‌مرغ به صورت تدریجی اضافه کنید و هم بزنید.

سپس یک قابلمه را با مقداری روغن چرب کنید و در آن نصف برنج را بریزید.

 

مرحله ۸

حال با پشت قاشق برنج را به‌خوبی فشرده‌کنید.

سپس گوشت و زرشک تفت داده‌شده را روی آن بریزید.

 

مرحله ۹

در ادامه باقیمانده برنج را اضافه کنید و با پشت قاشق فشرده کنید.

توجه داشته باشید که برنج باید به خوبی فشرده‌شود تا پس از پخت از هم باز نشود.

سپس چند تکه کره کوچک را روی آن قرار دهید و آن را روی حرارت ملایم بزارید.

 

مرحله ۱۰

پس از ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت ، ته چین شما دم می‌کشد.

در پایان آن را روی یک ظرف مناسب برگردانید و روی آن را با خلال پسته و زرشک تزئین کنید..

 

نکات ته‌چین مرغ

۱٫ شما می‌توانید آن را در یک ظرف مخصوص مانند پیرکس قرار دهید و در دمای ۱۸۰ درجه در فر بگذارید.

۲٫ برای گرفتن بوی زهم گوشت ،می‌توانید مقداری دارچین یا برگ بو را به گوشت در حال پخت اضافه کنید.

۳٫ برای خوش رنگ بودن ته چین ، نباید در مصرف زعفران خساست به خرج بدهید.

۴٫ در برخی از دستور پخت‌ها از بادمجان به جای گوشت مرغ استفاده می‌کنند.

۵٫ استفاده بیش از حد از تخم مرغ در ته‌چین باعث وا رفتن آن می شود.

۶٫ زرده تخم مرغ به ته چین حالتی لطیف و نرم می دهد.

۷٫ استفاده از زرده و سفیده تخم مرغ با هم باعث سفت شدن ته‌چین می شود.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۸/۰۴-۱۲:۲۳:۵۷/خبر ۴۵۴۳/کدخبر ۲۱۴۲۹/ج ۴۰۰/