به گزارش سایت خبری بالویز،Eco به معنی طبیعت و محیط زیست و Tourism به معنی گردشگری میباشد. بنابراین این کلمه به معنی طبیعتگردی و یا بومگردی میباشد.
بوم گردی چیست؟
بومگردی به سفر مسئولانه افراد به جاذبههای طبیعی میگویند که در آن افراد علاوه بر لذت بردن و درک طبیعت، به حفظ محیط زیست نیز کمک میکنند. و به جای آسیب رساندن به کیفیت زندگی مردم منطقه، به پایداری و بهبود آن کمک میکنند.
بومگردی سبک جدیدی از سفر است که در آن حفظ و نگهداری محیط زیست اولویت دارد و سطح درآمد جامعه محلی نیز به واسطه حضور گردشگران، افزایش مییابد.
در این نوع سفر به آداب و رسوم جامعه محلی احترام گذاشته میشود و بومگرد کاملاً خود را منطبق با جامعه محلی میکند.
اقامتگاههای بوم گردی به چه شکل هستند؟
اقامتگاههای بومگردی به خانههایی میگویند که با بافت سنتی و سبک معماری قدیمی جامعه محلیساخته شدهاست.
مانند اقامتگاههایی که در شمال کشور و در دل طبیعت ساختهشده و مصالح آن را اغلب چوب تشکیل دادهاست.
و یا اقامتگاههایی که در مناطق کویری و جنوبی با دیوارهای کاهگلی، سقفهایی با تیرکهای چوبی، تنور نانپزی و حوض آب ساخته شدهاند.
مسئول اداره این اقامتگاهها به طور معمول بومیان منطقه هستند و غذاهایی که در اختیار مسافران قرار میگیرد، غذاهای محلی همان منطقه میباشد.
تزئینات داخلی خانهها کاملاً منطبق با سبک قدیم بوده و معمولاً در محوطه اقامتگاههای بومگردی، صنایع دستی و هنر دستان مردم محلی منطقه نیز به چشم میخورد.
بومگردان با سفر به این مناطق، علاوه بر آشنا شدن با آداب و رسوم و فرهنگ بومی مردم محلی، میتوانند نحوه ساخت صنایع دستی را آموزش ببینند، همچنین زندگی در شرایطی که قبلاً اجداد ما در آن میزیستند را تجربه کنند.
در پاسخ به این سؤال که بومگردی چیست و تفاوت آن با دیگر انواع گردشگری چیست؟ ابتدا باید به تعریف بومگردی یا اکو توریسم پرداخت.
انجمن جهانی اکو توریسم در سال ۱۹۹۱ آن را اینگونه تعریف میکند: سفری به مناطق بکر و طبیعی، با حفظ مسئولیتپذیری فردی نسبت به ارزشهای زیستمحیطی که درنهایت موجب حفاظت از محیطزیست و ارتقا فرهنگ و بهبود زندگی مردم محلی خواهد شد.
در بوم گردی به علت دغدغهمندی افراد، سعی میشود تا اثرات منفی در محیط بر جای نماند و شرایطی را نیز جهت اشتغال و بهرهمندیهای اقتصادی و اجتماعی مردم بومی (محلی) آن منطقه فراهم میکند.بنابراین کسی که طبیعت سفر میکند، الزاماً یک اکو توریسم محسوب نمیشود.
در انواع دیگر گردشگری، هدف افراد از سفر، تفریحی، تجاری، کاری و یا مذهبی است که در همه این انواع، راحتی و آسایش حرف اول را میزند.
اما در بومگردی هدف از سفر متفاوت است. اهداف بومگردی به شرح زیر است:
– آشنایی با قوانین و باورهای مردم محلی و ایجاد همکاری بین گردشگران و میزبانان
– دوستی با طبیعت و همسان کردن نیازهای خود، مطابق قوانین طبیعت
– آشنایی با جاذبههای طبیعی منطقه به طوری که هر فرد خود را مسئول نگهداری از آن بداند.
– استفاده از امکانات سازگار با طبیعت و فرهنگ مردم منطقه
– مشارکت در توسعه گردشگری منطقه محلی
ناگفته نماند که با پیدایش پدیده بومگردی، دورترین و بکرترین نقاط روی زمین نیز برای سفر شناختهشده و علاقمندان میتوانند برای دیدن و استفاده از مناظر طبیعی به آنجا سفر کنند.
در قدیم ساخت هتلها علاوه بر اینکه بودجه زیادی لازم داشت، محیط زیست منطقه را نیز دستخوش تغییرات میکرد، اما اکنون با وجود اقامتگاههای بومگردی، هم هزینه احداث این مناطق کمترشده و هم طبیعت اطراف آن آسیبی نمیبینند.
ایران نیز کشوری چهار فصل است که هر گوشه این آب و خاک دارای شگفتیهای جذابی هستند که توجه گردشگران را به خود جلب میکند.
بومگردی با ایجاد اشتغال پایدار در جوامع محلی، علاوه بر اینکه از مهاجرت بومیان به شهر جلوگیری میکند، سبب حفاظت داوطلبانه آنان از طبیعتشده به طوریکه گردشگران را نیز به این کار تشویق میکنند.
اقامتگاههای بومگردی مدلها و انواع مختلفی از میزبانی را شامل میشوند.
اقامتگاههای بومگردی درواقع همان خانههایی هستند که مردم بومی در آن زندگی میکنند و انواع مختلفی از انواع اقامتگاههای بومگردی وجود دارد که برخی از آنها به شرح زیر است:
بومگردی اقلیمی
بومگردی اقلیمی به معنای بازدید از طبیعت و محیط زیست باتوجه به شرایط آبوهوایی آن منطقه است.
گردشگران سلایق و علایق مختلفی دارند. برخی گردش مناطق آبوهوای گرم و خشک را دوست دارند.
کویر گردی و ماندن در اقامتگاه کویری برای این دسته از افراد، لذت بخش و جذاب است.
درحالیکه برخی دیگر علاقه به آبوهوای سرد و کوهستانی دارند بنابراین بومگردیاقلیمی را میتوان بر اساس علایق خود انتخاب کنید.
بومگردی ساحلی
یکی از هیجانانگیزترین اکوتوریسمها، بومگردیساحلی است. این نوع از گردشگری بازدید از مناطق ساحلی دستنخورده و بکر را شامل میشود. هدف از بومگردی ساحلی حفاظت از محیط زیست و سواحل است. امروزه کشور ما در مناطق ساحلی دچار تخریب و آسیبهای بسیار زیادی شدهاست. گردشگران و توریستها میتوانند بدون آسیبرساندن به ساحل و دریا از زیباییهای آن بهرهمند شوند.
بومگردی جنگلی
بومگردیجنگلی یکی از زیباترین انواع گردشگری محسوب میشود. گردشگران زیادی علاقهمند به بازدید از طبیعت و جنگلهای زیبا و بکر هستند. اما توجه داشته باشید که جنگلهای هر کشوری جز سرمایههای ملی آن کشور محسوب میشود پس در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید.
امروزهبومگردی کوهستان یکی از پرطرفدارترین بوم گردیها در سراسر جهان به شمار میآید. بومگردیکوهستان یک سفر ماجراجویی و پرهیجان است. در این نوع گردشگری گردشگران ارتباط نزدیکی با طبیعت برقرار میکنند.
توجه داشته باشید که بومگردی کوهستان در مقایسه با انواع دیگر بومگردیبه انرژی بالا و سلامت جسمانی نیاز دارد زیرا ممکن است در مسیرهای طولانی و سخت کوهستان با مشکلات و چالشهای زیادی مواجه شوید.
بومگردی آبهای معدنی و آبهای گرم
در سالهای اخیر بسیاری از گردشگران علاقه زیادی بهبومگردی آبمعدنی و آبهای گرم نشان دادهاند. از مهمترین اهداف این نوعبومگردی، درمان بسیاری از بیماریهای پوستی، آشنایی بافرهنگهای جدید و آشنا شدن با مناطق بکر و دستنخورده است.
بومگردی دهکدههای روستایی و گردشگری کشاورزی
این نوع از دهکدهها درواقع جمعی از افرادی هستند که در همان حال که مشغول زندگی و کشاورزی یا دامپروری هستند، از گردشگرها میزبانی میکنند. گردشگران هم در کنار اهالی بومی مشغول کشاورزی میشوند.
در این مدت مهمانها مثل اعضای خانواده در همه کارها و بخشهای زندگی مشارکت میکنند. در ایتالیا این نوع از بومگردی رواج بیشتری دارد. مزه کردن طعم غذاهای محلی و ارگانیک از جذابیتهای اصلی این سبک سفر است.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۶/۱۱-۰۱:۴۵:۵۲/خبر ۴۴۶۰/کدخبر۲۱۰۹۴/ ی ۳۱۸/
از این مزارع کشفشده در مجموع ۲۳ دستگاه ماینر کشف و ضبط شده است
۵۰ درصد صادرات صنایع دستی استان نیز مربوط به هنرهای چوبی است
پرسشنامهها برای همه نقاط کشور یکسان طراحی شدهاست
وی از افتتاح سه زمین ورزشی در بخش خلیفان خبرداد
Δ