به گزارش سایت خبری بالویز: تخممرغ ها در انواع رنگها از سفید و قهوهای گرفته تا صورتی و آبی وجود دارند؛ که می توانید این تنوع را در فروشگاهها ببینید.
اصلی ترین دلیل تنوع رنگ در پوست تخممرغ ها، ژنتیک است.
بر اساس یافتههای دانشمندان، حداقل هفت ژن در رنگ پوست تخم مرغ دخالت دارند: CPOX، FECH، BCRP، HRG1، FLVCR، SLCO1A2 و SLCO1C1.
رنگدانههای پوست تخممرغ تحت تأثیر تولید پروتوپورفیرین (رنگدانهای زیستی) قرار میگیرند.
این رنگدانه از هِم (heme) سرچشمه میگیرد که ترکیبی حاوی آهن است.
تخممرغ های سفید مقدار کمی پروتوپورفیرین دارند ، در حالی که تخم مرغ های قهوهای سرشار از این ماده هستند.
مقدار زیاد ژن CPOX به مقدار بیشتر پروتوپرفیرینوژن و در نهایت رنگ پوست قهوهای منجر میشود.
از سوی دیگر مقدار زیاد ژن FECH میتواند به مقدار کم پروتوپرفیرینوژن و رنگ پوست روشنتر منجر شود.
ژنتیک به ندرت به این سادگی عمل میکند و پنج ژن دیگر نیز از طریق اثرگذاری بر انتقالدهندههای هِم، در رنگآمیزی نقش دارند.
گونهی مرغ هم بر رنگ خاص پوسته تخممرغ تأثیر میگذارند؛ زیرا هر گونه دارای مجموعهای از ژنهای خاص هستند.
برای مثال مرغ لگرن، تخم سفید میگذارد، در حالی که مرغهای رود آیلند به دلیل گوناگونی ژنتیکی در جمعیت خود، تخم قهوهای میگذارند.
مرغهای ماران که یک گونهی لوکس فرانسوی است، تخم به رنگ قهوهای تیره میگذارند.
در کنار ژنتیک، عاملهای محیطی متعددی مثل سن مرغ، سطح استرس، بیماری و رژیمغذایی میتوانند بر رنگ تخممرغ تأثیر بگذارند.
سطوح آهن و پروبیوتیکهای خاص درون غذاها، برای مرغهایی که تخم قهوهای میگذارند، اهمیت دارند.
استرس، سن بالا و بیماری میتوانند بر کاهش رنگدانههای تخممرغ تأثیر بگذارند.
اگرچه رنگ سفید پوسته به معنی مریض یا ناراحت بودن مرغ نیست.
در حقیقت ، رنگ پوسته تأثیری بر طعم تخممرغ ندارد بلکه کیفیت پرورش مرغ است که مهم است.
تخممرغ های آبی در میان کل قوانین ژنتیکی ذکرشده استثنا به شمار میروند.
تنها چند گونه مثل مرغ آراکانا از شیلی و همچنین مرغهای دونگشیانگ و لوشی به لطف ژنی به نام oocyan تخم آبی میگذارند.
در حقیقت بیان ژنی تخممرغ آبی ناشی از عفونت تاریخی رتروویروس EAV-HP است که در ژنوم گونهی مرغ ادغام و از طریق DNA به نسلهای بعد منتقل شدهاست.
با اینحال اگر تخممرغ آبی به طور صحیح و کامل پخته شوند ضرری برای انسان ندارند.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۵/۰۲-۱۱:۲۵:۰۲/ خبر ۴۳۴۷/ کدخبر ۲۰۸۵۱/ س ۱۹۷/
کیکهای 5 دقیقهای یکی از مناسبترین اسنکهای خانگی برای عصرانه است
جهت تهیه مرغ سالسا برای 4 نفر ، تنها به 4 ماده و 35 دقیقه زمان نیاز دارید
سالانه در این شهرستان ۴ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز نیز تولید میشود
با ارایه کارت ملی سرپرست خانوار توزیع می گردد.
Δ