به گزارش سایت خبری بالویز«عباس آغاز»افزود:کشفیات فرآوردههای دامی غیرقابل مصرف در مهاباد نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰درصد افزایش دارد.
وی اظهار داشت:بیش از۹تن انواع فرآوردههای دامی طی سهماهه اول امسال کشف و ضبط شد که نسبت به مدتمشابه سال قبل افزایش۳۰درصدی را نشان میدهد.
«عباس آغاز» اظهار کرد:این میزان گوشت حاصل ۵۴۰ نوبت بازدید از مراکز عرضه فرآورده خام دامی شامل قصابی،فروشگاههای پروتئینی،رستوران و غذاخوری،قصابی،مرغ و ماهیفروشی و کبابی کشف و ضبط شدهبود.
او اضافه کرد: این فرآوردههای دامی به دلیل پایان تاریخ مصرف،نگهداری در شرایط نامناسب و نداشتن شرایط استاندارد از چرخه مصرف انسانی خارج شد.
وی ادامه داد: همچنین در عید قربان امسال تعداد ۶۶ رأس دام نیز بازررسیشده که به طور میانگین۶هزارو۸۳۹کیلوگرم گوشتاستحصال و۲۳۸کیلوگرم گوشتاستحصالی نیز ضبط شدهاست.
«آغاز» اضافه کرد:در عیدقربان پارسال هم۷۹ رأسدام بازرسی شدهبود که ۱۵هزار و ۸۰۰ کیلوگرم گوشتاستحصال و ۴۹۷کیلوگرم نیز از گوشت استحصالی ضبط شدهبود.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلفبهداشتی مراتب را از طریق تماس با شماره تلفنهای ۴۲۴۴۲۲۲۸ و ۴۲۴۴۲۲۲۹ این شبکه اطلاع دهند تا در کمترین زمان موضوع بررسی شود .
همچنین شهروندان از خرید گوشت دام از قصابان دورهگرد و گوشتهایی که ممهور به مهر دامپزشکی نباشند،خودداری کنند.
وی ادامه داد: با اشاره به فعالیت برخی افراد سودجو در جادههای بین شهری و راه اندازی قصابی سیار و برخورد قاطعانه دامپزشکی با این افراد متخلف گفت:طبق نظر کارشناسان دامپزشکی گوشت دام پس از کشتار باید در زنجیره سرد حداقل به مدت ۲۴ ساعت نگهداری شود تا قابلیت مصرف داشته باشد.
مهاباد با۲۶۰هزار نفر جمعیت دارای بیش از۶۰ واحد عرضه فرآوردههای خام دامی است.
در این شهرستان ۲۴۰ هزار راس دام سبک و ۲۴ هزار راس دام سنگین وجود دارد.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۴/۰۵-۰۵:۱۷:۲۵/خبر۴۳۰۲/کدخبر۲۰۵۱۹/ س ۱۵۲/
نظارت بر بهداشت عمومی و فرآوردههای خام دامی یکی از حوزههای کاری شبکه دامپزشکی است
اکثر مواقع در رودخانههای گلی و لجنی و سواحل گرمسیری و آبهای معتدل یافت میشود
این تیم ها در مجموع۶۶راس دام سبک و سنگین را مورد بررسی قرار دادند
جگر قبل از مصرف باید به مدت ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود
Δ