به گزارش سایت خبری بالویز «یوسف فصاحت»افزود:۶۶۰ تُن نهاده دامی شامل جو،ذرت و کنسانتره طی یک سال گذشته بین عشایر این شهرستان توزیع شدهاست.
«فصاحت»تصریح کرد:از این مقدار۱۹۰تُن جو،۱۷۰تُن سبوس،۲۰۰تُن کنسانتره و ۱۰۰تُن جو بود که با قیمت مصوب در اختیار عشایر این شهرستان قرار گرفت.
وی اضافه کرد:علاوه بر نهادهها،۲۸۸تُن آرد و۶۶دستگاه پنلخورشیدی نیز در اختیار جمعیتعشایری این شهرستان قرار گرفت،۱۰دهنه چشمهبازسازی و ۱۰ آبشخور دام نیز احداث شد.
مدیرعامل تعاونیعشایر گولان مهاباد اظهار کرد: احداث ۳۴ کیلومتر ایل راه،۲ هزار و ۱۸۰ متر خط انتقال آب و ۷۰۰ متر لوله گذاری جهت انتقال آب از چشمه به محل استقرار چادر از دیگر خدمات ارائهشده به عشایر مهاباد است.
وی بیان کرد:عشایر مهاباد ۱۸۰ هزار راس دام سبک و سنگین پلاکشده در اختیار دارند.
«فصاحت» افزود:سال گذشته عشایر مهاباد در مجموع یک هزار و۱۴تُن گوشت قرمز،پنج هزار و۹۳۷تُن شیر خام و۱۱۲تُن پشم تولید و روانه بازار کردند.
وی ادامه داد: هم اکنون یک هزار و۳۰۰خانوادهعشایری در مهاباد با جمعیت۶هزار و۵۰۰نفر،در زمینه دامپروری و صنایع پیرامونی آن مشغول فعالیت هستند.
فصاحت گفت: عشایر این شهرستان در فصل بهار دامهای خود را به مناطق ییلاقی سهند در آذربایجانشرقی، شاهیندژ و مناطق ییلاقی مسیر سردشت و پیرانشهر از جمله «لندشیخان»،«سریمیدان»، «کارگوههرمی»، «میدان استر» و «چونه» منتقل میکنند.
نامبرده گفت:آنها دامها را به مناطق قشلاقی در روستاهای بخش مرکزی از جمله «قوپیباباعلی» و مجتمع دامپروری جهادآباد مهاباد منتقل میکنند.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شدهاست.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۳/۰۲/۲۳-۰۷:۰۰:۰۰/خبر ۴۲۲۷/کدخبر۲۰۲۳۹/ی۷۹/
مهاباد دارای ۸۳۵ کیلومتر راه روستایی آسفالت و شوسه است
نقش اساسی در ارتقای شاخص گردشگری شهرستان را به دنبال دارد
اصناف بزرگترین بخش اقتصادی این شهرستان را تشکیل میدهند
از این تعداد، ۱۲۸ دستگاه سواری، ۷۲ دستگاه اتوبوس و ۲۶ دستگاه مینیبوس است
Δ