طرز تهیه شیرینی نخودچی

این شیرینی ایرانی خوشمزه و ساده در ایام نوروز طرفداران زیادی دارد

مهاباد/بالویز/کدبانو/شیرینی نخودچی یکی از شیرینی های ساده و سنتی ایرانی است که با ظاهر ساده ای که دارد در کنار شیرینی های دیگر نیز سرو می شود.

به گزارش سایت خبری بالویز : شیرینی نخودچی طرز تهیه آسانی دارد. این شیرینی خوشمزه مخصوصا در ایام نوروز طرفداران زیادی دارد.

 

مواد لازم شیرینی نخودچی
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
هل سبز ساییده شده ۱ قاشق مربا خوری
پودر قند ۲۵۰ گرم
روغن جامد ۲۵۰ گرم

 

همچنین بخوانید : طرز تهیه کیک حلوا

 

طرز تهیه شیرینی نخودچی
مرحله اول :

برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا باید آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید.

مرحله دوم :

پودر قند و روغن جامد را نیز در ظرف دیگری بریزید و به کمک همزن برقی و یا همزن دستی شروع به همزدن مواد با یکدیگر کنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.

مرحله سوم :

پودر قند و روغن را با دست ورز دهید تا کاملاً مواد فرم خامه ای به خود بگیرند.

بعد از اینکه پودر قند و روغن کاملا ورز داده‌شد ، نصف آرد نخودچی را که از قبل الک کرده‌اید را به پودر قند اضافه‌کنید و دوباره شروع به ورز دادن بکنید.

مرحله چهارم :

باقی مانده آرد نخودچی را نیز به مواد شیرینی اضافه‌کنید و ورز بدهید تا شکل منسجمی به خود بگیرد و از شکنندگی در بیاید چون این خمیر بسیار نرم و شکننده است.

در حین ورز دادن هل را نیز به مواد شیرینی اضافه‌کنید.

مرحله پنجم :

وقتی خمیر آماده‌شد آن را داخل یک پلاستیک قرار دهید و به مدت ۶ تا ۲۴ ساعت در گوشه‌ای از آشپزخانه بگذارید تا استراحت کند.

پس از اینکه خمیر کاملا استراحت کرد خمیر را روی سطح صافی پهن کنید و با کمک وردنه روی تا کاملا صاف و یکدست شود.

مرحله ششم :

در این مرحله از چند قالب نیز برای شکل‌دادن به شیرینی استفاده کنید قالب های کوچک و مناسبی که مخصوص برای شکل دهی شیرینی نخودچی هستند.

مرحله هفتم :

ضخامت خمیر شیرینی ها باید به اندازه قالب هایی باشد که انتخاب کردید.

اگر هم قالب مناسب در دسترس نداشتید خمیر را به ضخامت ۲ سانتی‌متر پهن کنید.

مرحله هشتم :

پس ازاینکه شیرینی ها را قالب زدید، سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشاندید سپس شیرینی ها را روی سینی قرار دهید قرار دهید.

در این قسمت اگر بخواهید میتوانید شیرینی را تزیین کنید.

مرحله نهم :

سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر که با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد از قبل گرم کرده‌اید بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه شیرینی بپزد.

باید دقت داشته باشید که حرارت فر شیرینی های شما را نسوزاند و مدام به شیرینی سر بزنید.

مرحله دهم :

پس از اینکه شیرینی نخودچی پخت ، آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا شیرینی ها کاملاً سرد شود.

اگر زودتر از آن شیرینی ها را از فر خارج کنید به خاطر تردی و شکنندگی ، شیرینی خرد می‌شود.

 

همچنین بخوانید : طرز تهیه حلوا زنجبیلی

 

نکاتی برای ترد و خوشمزه تر شدن شیرینی نخودچی
  • برای اینکه خمیر شیرینی نخودچی را از حالت پودری در بیاورید می توانید حداکثر ۳۰ الی ۴۰ گرم روغن جامد به آن اضافه کنید.

 

  • در صورت تمایل میتوانید به اندازه نصف قاشق غذا خوری هل به خمیر شیرینی اضافه کنید.

 

  • آرد برنج کمک می کند تا شیرینی شما تردتر شود. به همین دلیل می توانید صد گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.

 

  • این شیرینی را میتوانید با زعفران یا پودر پسته و یا بادام و همچنین کنجد و دانه های سیاه دانه تزیین کنید.

 

  • در شیرینی نخودچی میتوانید کره را جایگزین روغن جامد کنید.

 

  • به دلیل سفت نبودن خمیر این شیرینی معمولا قالب زدن آن کمی مشکل دارد بنابراین باید با توجه به نوع آرد مقدار آن را کم و زیاد کنید.

 

  • خمیر این شیرینی هر چقدر بیشتر بماند ، بهتری می پزد.
نکات تکمیلی در مورد شیرینی نخودچی
  • زمان آماده‌سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۲۰دقیقه است.

 

  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲۰ دقیقه میباشد.

 

  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۱۰ نفر مناسب میباشد.

 

مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۱۲/۲۱-۰۲:۰۰:۰۰/خبر ۴۱۳۶/کد خبر ۱۹۸۶۶/ د ۳۹۸/