طرز تهیه ترشی لیته، به روش سنتی با نکات بسیار مهم

ترشی لیته یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است.

مهاباد/بالویز/ترشی لیته یکی از انواع ترشی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که بر خلاف دیگر ترشی ها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد.

به گزارش سرویس کدبانو،سایت خبری بالویز، در ادامه با طرز تهیه ترشی لیته و نکات مهم آن آشنا خواهید شد.

در طرز تهیه ترشی لیته، ابتدا بادمجان‌ها شسته و خشک می‌شوند، سپس روی آتش یا در فر کبابی می‌شوند.

سیرها را پوست گرفته و شسته سپس به همراه بادمجان‌های کبابی در غذاساز پوره می‌شوند.

سبزی‌های ترشی شامل پونه، مرزه، ترخون، گشنیز، و جعفری پاک و خرد می‌شوند. هویج‌ها و فلفل دلمه‌ای‌ها نیز پس از شستشو، پوست گرفته و خرد می‌شوند.

در نهایت، همه مواد با هم ترکیب و به همراه سرکه، نمک و زردچوبه در ظرف شیشه‌ای قرار داده می‌شوند.

مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط
بادمجان  ۵۰۰ گرم
سبزی ترشی  ۳۰۰ گرم
هویج ۲ عدد
سیر ۳ حبه
فلفل دلمه ای رنگی  ۲ عدد
کلم سفید  ¼ کلم متوسط
سرکه  ۵۰۰ گرم
نمک و زردچوبه  به اندازه کافی

طرز تهیه ترشی لیته

مرحله ۱: آماده‌سازی بادمجان

برای تهیه ترشی لیته خوشمزه ابتدا بادمجان ها را با دقت می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه شان خارج شود، سپس کلاهک بالای بادمجان ها را با چاقو می گیریم و اگر هنوز خشک نشده بودند با دستمال آنها را کاملا خشک می کنیم.

مرحله ۲: پخت بادمجان

در این مرحله بادمجان ها را روی آتش یا شعله گاز به صورت کبابی می پزیم و پس از پوست گرفتن کنار می گذاریم.

در صورتی که طعم بادمجان کبابی را نمی پسندید می توان بادمجان ها را درون فر کباب کنید، زیر بادمجان کبابی در فر طعم دودی نمی گیرد.

مرحله ۳: آماده‌سازی سیرها

در این مرحله پوست سیرها را می گیریم و آنها را می شوییم، سپس با دستمال خشک می کنیم.

در ادامه بادمجان های کبابی را به همراه سیرها داخل غذاساز می ریزیم و به پوره تبدیل می کنیم، سپس کنار می گذاریم.

مرحله ۴: پاک کردن سبزی‌ها

سبزی های ترشی که شامل پونه، مرزه، ترخون، گشنیز و جعفری است را پاک می کنیم.

دقت کنید که مقدار سبزی های معطر باید با هم یکسان باشد مثلا برای مقدار مواد لازم موجود در این دستور هر سبزی باید ۶۰ گرم باشد.

مرحله ۵: شستشو و خشک کردن سبزی‌ها

در این مرحله سبزی ها را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.

سپس تا یک بند انگشت بالاتر از سطح سبزی ها آب می ریزیم تا به مدت ۱۰ دقیقه خیس بخورند.

بعد سبزی ها را می شوییم و داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافه شان خارج شود.

مرحله ۶: آماده‌سازی هویج

در ادامه برای خشک شدن کامل سبزی ها یک پارچه تمیز روی سطح کار پهن می کنیم و سبزی ها را روی آن پخش می کنیم تا کاملا خشک شوند.

در ادامه هویج ها را نیز می شوییم و پوست آنها را جدا می کنیم.

مرحله ۷: آماده‌سازی فلفل دلمه‌ای

سپس هویج ها را مجددا یک مرتبه دیگر آبکش می کنیم، سپس به صورت نگینی خرد می کنیم.

در ادامه فلفل دلمه ای ها را نیز می شوییم و کلاهک آن را با چاقو می بریم و هسته های داخل آن را خالی می کنیم و مانند هویج نگینی خرد می کنیم.

مرحله ۸: ترکیب مواد ترشی

کلم سفید را نیز می شوییم و داخل خردکن می ریزیم سپس فلفل دلمه ای های خرد شده را داخل کاسه ای می ریزیم و ترکیب بادمجان و سیر پوره شده را نیز به آن ها اضافه می کنیم.

مرحله ۹: اضافه کردن زردچوبه و نمک

در صورت تمایل می توانیم هویج و فلفل دلمه ای را نیز میکس کنید تا کاملا له شوند.

در ادامه سبزی ها را نیز داخل خردکن می ریزیم ، در نهایت به مواد می افزاییم و مقدار کمی زردچوبه و نمک روی مواد ترشی می ریزیم.

مرحله ۱۰: آماده‌سازی ظرف ترشی

در این مرحله یک ظرف شیشه ای مناسب را می شوییم و با دستمال به طور کامل خشک می کنیم، سپس مواد ترشی لیته را پس از مخلوط کردن درون آن می ریزیم و یک بند انگشت روی شیشه را خالی می گذاریم.

مرحله ۱۱: افزودن سرکه و نگهداری در یخچال

سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم، که یک بند انگشت بالاتر سطح مواد ترشی را کاملا بپوشاند.

در ادامه درب شیشه را محکم می بندیم تا هوا به داخل شیشه نفوذ نکند، سپس به مدت ۱ هفته در یخچال قرار می دهیم تا ترشی آماده شود.

 

نکات تهیه ترشی لیته

جلوگیری از کپک زدن ترشی

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث کپک ترشی لیته می شود این است که مواد ترشی دارای رطوبت باشند.

حتما قبل از خرد کردن مواد باید آنها را روی یک دستمال تمیز در مجاورت هوا قرار دهیم تا کاملا خشک شوند و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.

راهنمای تشخیص و انتخاب بادمجان مناسب

در فرآیند تهیه ترشی، انتخاب بادمجان‌های مناسب از اهمیت بسزایی برخوردار است.

گاهی اوقات برخی بادمجان‌ها دارای طعم تلخی هستند که می‌تواند بر کیفیت نهایی آن تأثیر بگذارد.

برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می‌شود که پیش از خرد کردن بادمجان، بخش کوچکی از آن را بچشید تا از عدم وجود طعم تلخی اطمینان حاصل کنید.

در صورتی که با بادمجان تلخ مواجه شدید، آن را کنار بگذارید و از نوعی دیگر بدون طعم تلخ در تهیه ترشی استفاده نمایید.

این رویکرد به شما کمک می‌کند تا ترشی‌ شما دارای طعم مطلوب و بدون تلخی باشد.

ترشی لیته تند و آتشین!

برای علاقه‌مندان به طعم‌های تند، امکان افزایش شدت تندی در تهیه ترشی لیته وجود دارد.

اگر تمایل دارید که ترشی شما طعمی تندتر داشته باشد، توصیه می‌شود که مقداری فلفل قرمز به مواد ترشی اضافه کنید.

میزان فلفل قرمز می‌تواند بر اساس سلیقه شخصی و میزان تندی مورد نظر تعیین شود.

این افزودنی نه تنها طعم تندی به ترشی می‌بخشد بلکه رنگ و عطر خاصی نیز به آن اضافه می‌کند، که در نهایت منجر به تهیه یک ترشی لیته تند و خوشمزه خواهد شد.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۰۸/۲۴-۰۳:۲۳:۰۰/خبر ۳۹۷۸/کد خبر ۱۹۲۳۰/چ ۳۴۱/