به گزارش سرویس سلامت،پایگاه خبری بالویز،میوه ای که برخلاف پرتقال ،پوست نسبتا نرمی دارد و میتوان به راحتی پوست آن را جدا کرد.
نارنگی پس از پرتقال بیشترین میزان کاشت را به خود اختصاص میدهد.
این میوه همانند پرتقال دارای پوستی نارنجی رنگ است و البته نارنگی های نارس به رنگ سبز نیز در بازار موجود هستند.
نارنگی اندازهی کوچکتری نسبت به پرتقال دارد و البته طعم آن هم شیرینتر است.
هم گوشت و هم پوست این میوه سرشار از خواص و فواید است.
میوه نارنگی میتواند به عنوان یک میانوعدهی سالم استفاده شود.
این میوه همانند سایر میوهها با مجموعهای از خواص و مزایا همراه است که برای سلامتی مفید خواهند بود.
پرتقال میوهای سرشار از ویتامینها و مواد مغذی
بر خلاف اندازهی کوچک خود نسبت به سایر مرکباتی مانند گریپ فروت یا پرتقال، بسیار مغذی و آبدار است.
تقریبا میتوان گفت ۸۵ درصد از این میوه را آب تشکیل میدهد.
۴۷ کالری انرژی
۱۲ گرم کربوهیدرات
۲ گرم فیبر
۰.۷ گرم پروتئین
۲۶ درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین C
۳ درصد از نیاز روزانهی بدن به ویتامین A
۳ درصد از نیاز روزانهی بدن به پتاسیم
نارنگی میوهای سرشار از ویتامین C است که در واقع بسیاری از خواص نارنگی به خاطر همین ویتامین است.
این میوه همچنین یکی از بهترین منابع برای بتا کریپتوزانتین است، آنتیاکسیدانی که در بدن تبدیل به ویتامین A میشود و در میوههایی با رنگ نارنجی وجود دارد.
علاوه بر این موارد، حاوی پتاسیم و ویتامینهای گروه B از جمله ویتامین B1، B6 و B9 یا تیامین و پیریدوکسین و فولات نیز هست.
این میوه همچنین دارای مقادیر کمی ویتامین A است و در ۱۰۰ گرم نارنگی تقریبا ۱۴ درصد از نیاز روزانهی بدن به این ویتامین وجود دارد.
شاید جالب باشد بدانید پوست نارنگی نیز دارای خواص و فوایدی است و حاوی یک سوپر فلاونوئید یا آنتیاکسیدانی به نام تانگرتین است.
طبق تحقیقاتی که انجام شده، سوپر ففلاونوئیدها راهی موثر برای کاهش کلسترول هستند.
آنتیاکسیدانها با خنثی سازی آسیب و اثرات مخرب استرس اکسیداتیو که ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد هستند، از بدن محافظت میکند.
رادیکالهای آزاد مولکولهای مضری هستند که در ایجاد بیماریهایی مانند سرطان، آرتریت و بیماریهای قلبی نقش دارند.
نارنگی و حتی پوست آن، منبعی غنی از آنتیاکسیدانهایی مانند ویتایمن C و بتا کریپتوزانتین و همینطور فلاونوئیدهایی مانند نارینژین، هسپریدین، تانگریتین و نوبیلتین است.
ظرفیت آنتیاکسیدانی ویتامین C به خاطر تاثیرات مفید آن بر سلامت پوست و قلب و همینطور خواص ضد سرطانی شناخته میشود.
تحقیقات نیز ارتباط فلاونوئیدها را با مزایای متعددی برای سلامتی از جمله اثرات محافظتی از مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن ثابت کرده است.
مرکباتی مانند پرتقال سرشار از ویتامین C هستند که تولید سلولهای سفید خون را افزایش داده و با عفونتها مبارزه میکنند.
علاوه بر آن جالب است بدانید خواص این میوه برای کم خونی باعث شده بسیاری از افراد از این میوه خوشمزه برای درمان کم خونی خود استفاده کنند.
ویتامین C موجود در نارنگی میتواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت در برابر ویروسها و باکتریها موثر باشد.
این ویتامین با تاثیر بر سلولهای سفید خون از بدن محافظت میکند.
تحقیقات نشان میدهد که ویتامین C میتواند بر رشد و عملکرد سلولهای سفید تاثیر بگذارد و مسیرهایی که منجر به مرگ آنها میشود را مسدود کند.
بنابراین، مصرف آن و دریافت این ویتامین باعث میشود با افزایش سطح این سلولها با عفونتها مبارزه کنید.
علاوه بر این، ویتامین C فاگوسیتها را تقویت میکند؛ سلولهای ایمنی که باکتریها و دیگر ترکیبات مضر را از بین میبرند.
و کشتن میکروبها را نیز افزایش میدهد که به نوبهی خود باعث تقویت واکنش سیستم ایمنی بدن میشود.
تحقیقات نشان داده است مصرف ۱ تا ۲ گرم ویتامین C در روز میتواند باعث کاهش شدت و مدت سرماخوردگی شود.
این ویتامین همچنین باعث کاهش واکنشهای آلرژیک نیز میشود که بیشتر به خاطر آنتیاکسیدانهای موجود در پوست نارنگی است.
آنتیاکسیدانهای موجود در نارنگی مانند ویتامین C و نوبیلتین میتوانند از بیماریهای مزمن مغز مانند بیماریهای اسکیزوفرنی، آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کنند.
برای نمونه، تحقیقات افزایش تعداد رادیکالها آزاد را با ایجاد بیماری پارکینسون مرتبط میدانند.
ظرفیت آنتیاکسیدانی ویتامین C میتواند از آسیب این رادیکالهای آزاد به مغز جلوگیری کند.
نوبیلتین موجود در پوست نارنگی میتواند به کاهش تاثیرات منفی روی مغز در بیماری آلزایمر، مانند از دست رفتن حافظه، کمک کند.
نوبیلتین میتواند سلولهای مغزی را از تجمع و سمیت بتا آمیلوئید محافظت کند که در واقع با آغاز این بیماری مرتبط است.
تحقیقات آزمایشگاهی بر روی موشها نشان داده است محتوای نوبیلتین این میوه با محافظت از سلولهای تولیدکنندهی دوپامین در مغز، نقص حرکتی موشها را بهبود میبخشد.
آسیب به این سلولها منجر به پیشرفت بیماری میشود.
افزودن نارنگی به رژیم غذایی روزانه میتواند به خاطر محتوای ویتامین C این میوه و تاثیر آن بر ساخت کلاژن باعث زیبایی و سلامت پوست شود.
کلاژن فراوانترین پروتئین در بدن است که به بافتهای پیوندی بدن مانند پوست ساختار، استحکام و ثبات میدهد.
با افزایش سن میزان کلاژن در بدن کاهش پیدا میکند.
با این حال، ویتامین C باعث سنتز کلاژن میشود و میتواند بر بهبود زخمها و کاهش علائم پیری مانند چین و چروک پوست تاثیرگذار باشد.
علاوه بر این،خواص آنتیاکسیدانی ویتامین C میتواند با کاهش سرعت آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد به پوست، علائم پیری را کاهش دهد.
بنابراین خواص این میوه برای پوست و مو یکی دیگر از خاصیت های این میوه محسوب میشود.
مصرف نارنگی با افزایش میزان فیبر دریافتی روزانه به لاغری کمک میکند.
مرکبات از جمله پرتقال حاوی فیبر نامحلول مانند سلولز و لیگنین هستند.
این نوع فیبرها با کند کردن روند انتقال غذا در دستگاه گوارش، باعث ایجاد حس سیری میشوند.
این مساله به نوبهی خود اشتها را تنظیم میکند که میتواند منجر به کاهش وزن شود.
علاوه بر این، تحقیقات نشان میدهد افرادی که فیبر دریافتی بیشتری دارند نسبت به افرادی که کمتر فیبر مصرف میکنند، بیشتر قادر به حفظ وزن خود یا جلوگیری از افزایش وزن هستند.
تحقیقات آزمایشگاهی نیز نشان داده است نوبیلتین از تجمع چربی در سلولهای چربی جلوگیری کرده و فعالیت پروتئین کیناز را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهند.
پروتئین کیناز،پروتئینی است که توازن انرژی سلولی را تنظیم میکند که میتواند با تشکیل سلولهای چربی جدید خنثی شود.
آنتیاکسیدانهای موجود در این میوه مانند ویتامین C، تانگریتین و نوبیلتین میتوانند در سلامت قلب نیز بسیار موثر باشند.
مطالعاتی که بر روی انسان و حیوان انجام شده نشان داده است که ویتامین C با کاهش فشار خون و تجمع پلاکتها میشود.
نتیجه ی این مساله، بهبود عملکرد رگهای خونی و کاهش تریگلیسیرید و کلسترولهای بد، و در نهایت کاهش خطر بیماریهای قلبی است.
به طور مشابه، تحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد تانگریتین و نوبیلتین میتوانند باعث کاهش کلسترول کل و تریگلیسیرید شوند.
که خطر ابتلا به تصلب شرایین، یعنی تنگی عروق ناشی از تجمع پلاکها را کاهش میدهد.
تصلب شرایین فاکتور خطری برای حملهی قلبی و سکته است.
این میوه برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
آب نارنگی برای بیمارانی که به هپاتیت C مبتلا هستند میتواند خطر پیشرفت سرطان کبد را کاهش دهد.
چرا که این میوه حاوی میزان قابل توجهی بتا کریپتوکسانتین است.
خوشبختانه نارنگی برای این بیماران نوعی سلاح است.
به عقیده متخصصان برخی از مرکبات و بخصوص نارنگی برای مقابله با برخی سرطانها مانند سرطان کبد بسیار مؤثر است.
بنابراین خواص نارنگی برای کبد یکی دیگر از خواص آن است.
یکی دیگر از مزایای ویتامین C بالای نارنگی، حفظ سلامت چشم است.
این ویتامین باعث تاخیر در شروع آب مروارید یا دژنراسیون ماکولا میشود.
تحقیقات انجام شده نیز تاثیر مصرف ویتامین C و سایر آنتیاکسیدانهای غذایی بر حفظ سلامت چشمها را تایید میکنند.
آنتیاکسیدانهای موجود در نارنگی با خواص ضدسرطانی همراه هستند.
ویتامین C میتواند از رشد و گسترش تومور جلوگیری کند و باعث بهبود زخم پس از جراحی شود.
این ویتامین همچنین اثر شیمی درمانی را افزایش میدهد و در عین حال از سمیت آن میکاهد.
مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به سرطان معمولا کمبود ویتامین C دارند و مصرف مکمل ویتامین C میتواند نتایج نهایی این بیماران را بهبود بخشد.
البته این مساله نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
خواص ضد سرطانی نارنگی با کاهش خطر برخی از سرطانها از جمله سرطان معده، سینه، رودهی بزرگ و ریه مرتبط است.
البته لازم به ذکر است در اکثر مطالعات از دوزهای بالای ویتامین C استفاده میشود که با افزودن این میوه به رژیم غذایی یکسان نیست.
با این حال نمیتواند فواید آنتیاکسیدانی نارنگی را نادیده گرفت.
به دلیل اینکه بیماریهای قلبی در آقایان بیشتر است، خوردن میوههای دارای رنگ روشن به نفع آنها است.
محققان ترکیبات آنتیاکسیدانی را در پرتقال، نارنگی و سایر میوههای زرد رنگ یافتهاند که در مبارزه با بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی و آرتریت سودمند هستند.
آنتیاکسیدانهای موجود در مرکبات به ویژه نارنگی میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مزایای زیادی به همراه داشته باشد.
یکی از تحقیقات انجام شده نشان داده است که سطح آنزیمهای آنتیاکسیدانی و ویتامینهای آنتیاکسیدانی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمتر است.
درباره ی خواص این میوه برای دیابت لازم است به خاطر داشته باشید که مصرف میوههای غنی از آنتیاکسیدان مانند نارنگی میتواند به کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد در بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ یا سایر بیماریهای التهابی، کمک کند.
مرکباتی مانند نارنگی و پرتقال سرشار از ویتامینهایی مانند پتاسیم، تیامین و فولات هستند.
این میوهها بسیار مغذی و در عین حال کم کالری هستند و میتوانند گزینهی خوبی برای افزودن به رژیم غذایی بارداری باشند.
نارنگی دارای ویتامین A بیشتری نسبت به پرتقال است در حالی که پرتقال از نظر فیبر و ویتامین C غنیتر از آن است.
خانمهای باردار میتوانند از مرکبات در دوران بارداری خود استفاده کنند.
چرا که مرکباتی مانند پرتقال سرشار از ویتامین C است و این ویتامین مسئول رشد خوب استخوانهای جنین است.
مرکبات بعلاوه میتوانند به هضم بهتر غذا و کاهش تهوع صبحگاهی زنان باردار کمک کنند.
نارنگی هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست و سلامت سیستم گوارش در نوزادان و کودکان مفید می باشد.
فسفات و کلسیم موجود در نارنگی باعث تقویت استخوان ها و افزایش رشد نوزادان و کودکان می شود.
دربارهی خواص نارنگی برای کودکان لازم است این نکته را به خاطر داشته باشید که نارنگی به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان کمک میکند.
نارنگی میوهای سرشار از فیبر غذایی است و به همین خاطر قرنهاست که توسط افراد مبتلا به اختلالات گوارشی مصرف میشود.
این میوه به ویژه برای درمان یبوست، اسهال و نفخ استفاده میشود.
میوهای فراتر از یک میانوعدهی غذایی است و با طعم بسیار خوشمزه و متفاوت از پرتقال، طرفداران خاص خودش را دارد.
فیبر میتواند محلول یا نامحلول باشد و مرکباتی مانند نارنگی دارای فیبر محلول بیشتری هستند.
وقتی فیبر محلول وارد دستگاه گوارش میشود، آب را جذب میکند و یک مادهی ژل مانند ایجاد میکند. حرکت این ژل در روده باعث کند شدن روند هضم غذا میشود.
فیبر نامحلول نیز باعث سریعتر شدن هضم غذا میشود.
این فیبر مانند جارویی برای دفع مواد زائد عمل میکند، باعث حجیم شدن مدفوع میشود و مشکل یبوست را برطرف میکند.
فیبر زیاد موجود از خواص نارنگی برای یبوست است.
همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم پوست نارنگی نیز سرشار از خاصیت است.
مردم چین معتقد هستند پوست خشک شدهی آن به اندازهی طلا ارزشمند و گرانبها است.
خشک کردن پوست این میوه معمولا در معرض نور آفتاب انجام میشود و میتوان آن را به مدت ۳ سال ذخیره کرد.
از خواص نارنگی خشک میتوان برای تسکین سرفه و درمان خلط اشاره کرد.
اسانس موجود در پوست مرکبات مانند پرتقال با رسیدن میوه پراکنده شده و در تمام سطح آن پخش میشود.
به همین خاطر است که پوست نارنگی دارای عطر ملایمی است.
پوست نارنگی بعلاوه دارای مادهی آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی فلاونوئید است.
این ماده با نگهداری پوست نارنگی نه تنها از بین نمیرود بلکه ارزش دارویی آن افزایش نیز پیدا میکند.
پوست خشک نارنگی دارای ویژگیهای مطلوب زیادی است و در طب سنتی چینی بسیار کاربرد دارد.
چینیها معتقدند پوست خشک نارنگی صدها بیماری را برطرف میکند و قابلیت تسکین گرما و رطوبت بدن را دارد.
پوست خشک نارنگی دارای مزهی تلخ و تندی است و میتواند برای سلامت طحال و ریهها مفید بوده و گلو را نیز صاف کند.
برای مصرف این پوست خشک لازم است یک دمنوش پوست نارنگی درست کنید؛ پوست خشک شدهی نارنگی را به سادگی در آب گرم خیس کنید.
سپس آن را به عنوان راهی موثر برای درمان سرفه و بلغم بنوشید و از فواید جوشاندهی پوست نارنگی استفاده کنید.
برخی از افراد ممکن است به مرکبات حساسیت داشته باشند.
آلرژی به مرکباتی همچون پرتقال میتواند با عوارضی همچون سوزن سوزن شدن، خارش، قرمزی، تورم یا حتی سوزش پوست شود.
برخی افراد نیز ممکن است دچار مشکلات گوارشی یا تنفسی شوند. اگر به مرکبات حساسیت دارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۰۷/۱۷-۰۷:۰۵:۱۰/خبر ۳۹۲۱/کدخبر۱۸۸۹۳/د۲۸۷/
هندوانه از میوههای پرطرفدار تابستان است که از بسیاری خواص آن متعجب خواهید شد
درجه حرارت بدن او را اندازه بگیرید.
استفاده از کلاه لبهدار با لبه ۷ سانت، استفاده از عینک UV دار توصیه میشود
هفتمین و هشتمین مورد اهدای عضو در استان طی سال جاری است
Δ