به گزارش سرویس تحلیل،پایگاه خبری بالویز،عبادت و روزه داری در ماه رمضان بخشی از هویت مسلمانان در جهان امروز است.
این ماه، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است.
شب قدر که نزول قرآن در آن شب بود، در این ماه قرار دارد. برخی دیگر از کتابهای آسمانی همچون تورات و انجیل نیز در این ماه نازل شده است.
رمضان، تنها ماهی است که نام آن در قرآن آمده است. این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژهای دارد و مسلمانان به عبادت در آن اهتمام ویژهای دارند.
از مهمترین اعمال این ماه، تلاوت قرآن، اِحیای شبهای قدر، دعا، نماز، استغفار، افطاریدادن و کمک به نیازمندان است.
رمضان نهمین ماه در تقویم اسلامی است.
مسلمانان این ماه را ماه روزه داری نماز، مراقبه و حضور در جمع مؤمنان میدانند.
مسلمانان معتقدند قرآن در این ماه برحضرت محمد(ص) نازل شدهاست.
در قرآن، مستقیماً به کسانی که ایمان آوردهاند دستور داده شده که در این ماه روزه بگیرند.
هر سال ماه رمضان از رویت هلال ماه آغاز و تا رویت هلال ماه دیگر به مدت بیست و نه تا سی روز ادامه دارد.
روزه گرفتن از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب برای کلیهٔ بزرگسالان مسلمان که بیمار، مسافر، سالخورده نیستند واجب است.
به وعده غذایی که پیش از روزه در هنگام سحر میخورند سحری و به وعدهای که در هنگام غروب آفتاب روزه خود را با آن میگشایند؛ اِفطار گفته میشود.
در طول زمان روزه داری، مسلمانان غیر از خوردن و آشامیدن، از انجام گناه نیز نهی شده و در عوض به نماز و قرآن خواندن و دعا کردن توصیه شدهاند.
عید فطر (به عربی عید الفطر)، که پایان ماه رمضان و آغاز شوال، ماه قمری بعدی است، پس از رویت هلال ماه یا بعد از اتمام سی روز روزه در صورت عدم مشاهده ماه اعلام میشود.
رمضان مشتق از «رَمَض» به معنای شدّت حرارت، و حرارت سنگ، بر اثر شدّت حرارت خورشید آمدهاست. وبه معنای سوزانیدن است.
ماه رمضان به این نام خوانده شدهاست، زیرا گناهان را میسوزاند.
نزول قرآن، وقوع شب قدر، نزول ملائکه و روح، تقدیر سرنوشت و… هرکدام مائدههای آسمانی و غذاهای معنوی است و سبب شده ماه مبارک رمضان، به عنوان ماه ضیافت و میهمانی الهی، نامگذاری شود، لذا پیامبر اکرم (ص) در آستانه ماه مبارک رمضان، این گونه میفرماید: «ای مردم! ماه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روی آورده است، این ماه، نزد خدا بهترین ماه است و روزهایش، بهترین روزها و شب هایش، بهترین شب ها، و ساعاتش بهترین ساعات.
دراین ماه، شما به میهمانی خدا، دعوت شده اید و در زمزه بهرهمندان از کرامت خداوند، قرارگرفته اید.
دراین ماه نفسهای شما، تسبیح خداست، و خواب شما، عبادت است و اعمال شما، پذیرفته، و دعایتان به اجابت میرسد.» (المصباح کفعمی/ص ۳۳۶)
انسان افزون بر جنبه مادى و جسمى، داراى بُعد معنوى و روحى هم هست و هر کدام در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامههاى ویژه را نیاز دارند، یکى از برنامهها براى تقویت و رشد بُعد معنوى، تقوا و پرهیزگارى است.
یعنى اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوى رشد و پرورش دهد و به طهارت و کمال مطلوب برسد، باید هواى نفس خود را مهار کند و موانع رشد را یکى پس از دیگرى بر دارد و خود را سرگرم لذتها و شهوات جسمى نکند.
یکى از اعمالى که در این راستا مؤثر و مفید است روزه دارى است، قرآن کریم مىفرماید: «… اى افرادى که ایمان آوردهاید! روزه بر شما نوشته شد، همان گونه که بر پیشینیان از شما نوشته شده، تا پرهیزگار شوید.»
بدیهى است فضائل و ثوابهایى که براى ماه مبارک رمضان و روزه دارى ذکر شده و به برخى از آنها اشاره شد، از آنِ کسانى است که حقیقت آن را درک کنند و به محتواى آن عمل و در گفتار و کردار به کار گیرند و به آنها جامه عمل بپوشانند.
بنابراین، در ماه مبارک باید تمام اعضا و جوارح را از حرام دور نگه داشت و با اخلاص، توکل و عمل به دستورها و احکام قرآن کریم و دورى از گناهان، انجام توبه نصوح و واقعى، عبادت، شبزندهدارى، درک فضیلت شب قدر و… فضیلت ماه مبارک رمضان را درک کرد و از آن در راستاى رسیدن به کمال حرکت کرد و باید در این ماه به گونه اى خودسازى کرد که با اتمام ماه مبارک تأثیر و فواید آن در روح و جان افراد باقى باشد و اثر آن تا ماه رمضان سال بعد ماندگار باشد.
بار خدایا؛
وسوسه های نفس نگذاشت، جانم در نهر رجب تطهیر شود؛
از در آویختگان درخت طوبای شعبان هم که نبودم؛
ترحم فرما و در دریای رحمت رمضانت مستقرم نما …
مهاباد/بالویز/۱۴۰۲/۰۱/۰۴-۰۶:۴۵:۱۲/خبر۳۶۳۹/کدخبر۱۷۵۲۶/ ج/ ۶
مهاباد دارای بیش از ۵۰ هزار دانش آموز است
پرداخت زکات فطریه واجب بوده و تنها مختص روزهداران نیست
سخنگوی دولت ساعات کاری کارکنان ادارات در ماه مبارک رمضان را اعلام کرد.
برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد مهاباد حدود 25 میلیارد تومان مورد نیاز است
Δ