به گزارش سرویس تحلیل،پایگاه خبری بالویز،گسترش شهرنشینی،دسترسی بیشتر به فناوری،مشغله های فراوان،استرس های متعدد،خطر تضعیف هویت فرهنگی،کاهش ارتباطات عاطفی میان مردم و افزایش اختلالات روانی،از ویژگیهای جامعه امروزی و زندگی به اصطلاح مدرن به شمار می رود.
برنامهریزی برای تحقق نشاط اجتماعی از اصلیترین نیازهای زندگی شهری است،زیرا شهروندان کمتر فرصت پیدا میکنند به خودشان و نیازهایشان فکر کنند.
جامعه با نشاط جامعهای است که استعدادهای افراد آن شکوفا شده و رفاه و امنیت را برای آحاد آن جامعه به ارمغان آورد،شادکامی موجب تحرک فیزیکی و شکوفایی ظرفیتهای جدید در جامعه میشود.
برقراری گسترده روابط اجتماعی، گسترش مشارکتهای مردمی و هدفمندی جامعه از آثار نشاط اجتماعی است،نشاط اجتماعی حاصل عواملی است که از جامعهای به جامعهای دیگر متفاوت هستند.
باید عوامل مؤثر در ارتقای شادیهای افراد را بشناسیم و برای گسترش این عاملها در جامعه تلاش کنیم.
توفیق هر جمع و جامعهای به نیروهایی بستگی دارد که خود را قبول دارند، خوشحال هستند و دور از سستی و افسردگی روزگار میگذرانند.
موتور محرکه توسعه پایدار نشاط اجتماعی است که از انحرافات اجتماعی میکاهد، امنیت اجتماعی را گسترش میدهد، تولید همراه با خلاقیت و نوآوری را رایج و همبستگی اجتماعی را زیادمیکند و بیگانگی با جامعه را کاهش میدهد،در مجموع،به ترمیم و ارتقای سرمایه فرهنگی و اجتماعی میانجامد که از ارکان توسعه پایدار است.
جشنهای دستهجمعی را میتوان یکی از موارد مهم از این نوع دانست،برگزاری جشنهای دستهجمعی ضمن اینکه به کنش جمعی میانجامد، شادابی، کاهش تنشهای عاطفی، رفع تیرگیهای روابط بین افراد و کاهش کشمکشهای اجتماعی را به همراه دارد.
جشنهای گروهی در خدمت حفظ منافع جمعی هستند؛ چرا که همبستگی اجتماعی را تضمین میکنند و سلامت روحی و روانی اجتماع را به ارمغان میآورند.
به هر حال،ایجاد و حفظ همبستگی اجتماعی برای ادامه حیات مفید و ثمربخش جوامع،بسیار مهم و تعیین کننده است.
نبود و یا از بین رفتن نشاط اجتماعی در یک جامعه به دو عامل اساسی بستگی دارد،یک مورد عوامل فردی-خانوادگی است،مانند اشکال در سلامت جسمی،روانی،اجتماعی و معنوی،دستمزد پایین و مشکلات شدید اقتصادی، کمبود وسایل تفریحی و رفاهی،ضعف در مهارتهای ارتباطی با دیگران و انزوا و گوشه گیری،مشکلات خانوادگی و کاهش روابط خانوادگی، اجتماعی.. است،عامل دیگر محیطی-اجتماعی است.
عواملی چون بافت شهر و محله که با استانداردهای روحی و روانی و فرهنگی در تعارض باشند، آلودگیهای صوتی و سر و صدای شدید و خشن و از بین رفتن صدای طبیعت مانند صدای آب جاری، نغمه دلنشین پرندگان و وزش باد در شاخسار درختان، تنشهای عصبی و پایین بودن نقطه جوش افراد و گلاویز شدن افراد به دلایل بسیار ساده، ترافیک، عدم ثبات اقتصادی و تورم و دسترسی سخت و دشوار به امکانات لازم و اولیه برای یک زندگی ساده، بزهکاریهای اجتماعی و نگرانی از برخوردهای خشن در جامعه، بینظمی و هنجارشکنیهای اجتماعی، تعارض بین فرهنگ ها، شکل گیری و نهادینه شدن بعضی ضدارزشها مانند کم شدن روحیه تعاون و همدلی و نوع دوستی یا زیاد شدن ریا و دروغ، کم شدن فضای سبز و محدود شدن زیبایی فضای سبز به پارکهای از بین رفتن فضای سبز متصل به زندگی روزانه مانند حیاط خانه و تراس و ایوان منازل و درختان خیابانها و گذرگاهها یا آرایش بسیار نازیبای آنها، جدا شدن انسان از طبیعت و پرندگان، کم شدن جلوه زیبای شهری با بهکارگیری رنگهای سرد و کدر مانند رنگهای خاکی، خاکستری و رنگهای تیره با درخشندگی کم، عدم استفاده از جلوههای ویژه و زیبا از نمادهای هنری و استفاده بسیار محدود از موسیقی آب روان، خرابیها و زشتیهایی راهها، پیاده روها، جوبهای خیابان، دیوارهای منازل و سایر عناصر شهری و… است.
انسان موجودی هدفمند و جویای نشاط(شادکامی)، خوشبختی و سعادت می باشد و تا زمانی که به آنچه می خواهد دست نیابد احساس نشاط، خوشبختی و سعادت نمی کند. شاید به جرأت بتوان گفت همه تلاش هر انسان در جهت یافتن شادی، نشاط و خوشبختی در آینده است.
احساس شادابی و نشاط در هر جامعه، گرایش و آمادگی شهروندان را برای خدمت و تلاش بیشتر در جهت دستیابی به رفاه و توسعه همه جانبه فراهم می کند. از این چشم انداز نقش شادی و نشاط در زندگی افراد به اندازه ای است که «جان راسکین» به عنوان یک متفکر اجتماعی، بر این نکته تأکید می ورزد که « ثروتمندترین کشور، آن است که بیشترین افراد شاداب و شرافتمند را زیر بال خود داشته باشد».
در قرآن کریم از شادی با واژه “فرح”یاد شده و مجموعاً حدود ۲۵ بار با مفاهیم و الفاظ مختلف آمده است. شادی از ریشه ” فرح” گرفته شده ست. ” فرح” عبارتست از لذت قلب و روح از رسیدن به آنچه که میل دارد. در آیه ۱۷۰ سوره مبارکه آل عمران خداوند می فرماید: «فَرِحِینَ بِمَا آتَاهُمُ » ؛ به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است شادمانند. این شادمانی به خاطر فضل و بخشش الهی است که از آن به عنوان فضیلت اخلاقی یاد شده است. این نوع شادی از بهترین انواع شادی هاست.
هم چنین در سوره رعد آیه ۶ خداوند می فرماید: «قُلْ بِفَضْلِ اللّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِكَ فَلْیَفْرَحُواْ هُوَ خَیْرٌ مِّمَّا یَجْمَعُونَ »؛ بگو : به فضل خدا و رحمت او شادمان شوند ، زیرا این دو از هر چه می اندوزند بهتر است.
داشتن لبخند بر لب در برخوردهای اجتماعی و دوری از عبوس بودن، اخم کردن و مکدر بودن که باعث انتقال انرژی منفی به دیگران می شود، استفاده از عطر و لباسهای آراسته با رنگهای شاد در منزل و در جامعه متناسب با هنجارهای اجتماعی، تقویت اعتماد به نفس،اراده و حافظه و تربیت آنها در مسیر پرورش با روشهای کارآمد، پیشگیری از فشارهای روانی و ایجاد کنترل بر فشارهای روانی، کمک به بالا بردن ظرفیت تحملپذیری و پرهیز از عصبانیتهای زودهنگام، ریشهکنی افکار منفی و ناآرام و هیجانهای رنج ريالتوقیت روحیه امید و اراده می تواند کمک خوبی برای رهایی از مسائل تنش زا و کاستی مشکلات باشد.
فراگیری بهداشت روانی و پیشگیری از آسیبهای فردی. ایجاد قدرت غلبه بر ترس و ناراحتی های زندگی،تقویت ارتباطهای اجتماعی و ارتباط های خانوادگی صحیح و کارآمد، فراگیری ورزشهای فکری و به کارگیری آن در مسیر تعلیم و تربیت،رشد و شکوفایی استعدادها،بهکارگیری افکار مثبت و متعادل در زندگی،پرداختن به عوامل امیدبخش و شادی آور مانند رضایت و تحمل، پرهیز از گناه، مبارزه با نگرانی، حضور در مجالس شادی، ورزش، سفر و تفریح، یادگیری و اتخاذ شیوه صحیح برخورد با مشکلات، داشتن قضاوت های مثبت در خصوص افراد و امور و تصویر سازیهای مثبت،این اقدامات فردی با آموزش، تغییر هنجارهای اجتماعی و الگوسازی مقدور است.
در پایان باید گفت:رسانه ها میتوانند ناامیدی،هراس و اضطراب مضاعفی تولید و تحرکات هیجانی اقتصادی و اجتماعی را افزایش دهند و بالعکس، موجبات شکیبایی، امیدواری و تابآوری اجتماعی را فراهم آورند. رسانه ها در شرایط بحرانی یکی از مهمترین گروههای مرجع و تعیین کننده هستند که نقش رهبری مخاطبان و شهروندان را برعهده دارند.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۱/۰۶/۰۲۶-۰۷:۱۰:۲۵/ خبر ۳۴۵۱/کدخبر ۱۶۶۷۲/ش
در مجموع ۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است
وی دارای صدها قطعه موسیقی کُردی است
کاهش استرس و اضطراب کلید سلامت بدن است
وی از افتتاح سه زمین ورزشی در بخش خلیفان خبرداد
Δ