به گزارش سرویس فرهنگی و هنری،پایگاه خبری بالویز”داوود فرازی” افزود: این آجرها به مدت یک ماه در موزه باستانشناسی ارومیه به نمایش گذاشته می شود و علاقمندان میتوانند هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ عصر از این آثار بازدید کنند.
“فرازی” تصریح کرد: آجرهای لعابدار قلایچی پس از تلاشهای انجام گرفته دو سال پیش از کشور سوئیس به ایران بازگردانده شد.
وی گفت: نوروز امسال نمایشگاه آجرهای قلایچی در موزه ملی ایران برپا شده بود و در تیر ماه این آجرها به مکان کشف آنها در شهرستان بوکان منتقل شد و به مدت یک ماه در موزه مفاخر این شهرستان در معرض دید عموم قرار گرفت بود و روز گذشته به ارومیه منتقل شد.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی افزود: تپه قلایچی بوکان دارای یک لایه فرهنگی مربوط به مانایی هاست و تاکنون چندین ساختمان از این دوره مورد مطالعات باستانشناسی قرار گرفته که ساختمان اول در مرکز تپه واقع شده و دارای اتاقهای متعدد بوده که در کف و دیوار نقاشیهای گیاهی، هندسی و انسانی داشته است.
تپه قلایچی مربوط به عصر آهن است که در شهرستان بوکان و در روستای قلایچی واقع شده و در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۳۸۲۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و تاکنون حدود ۴۰۰ آجر لعابدار در این منطقه کشف شده است.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۱/۰۵/۰۶-۰۷:۰۵:۵۸/خبر۳۳۸۶/کدخبر۱۶۳۳۳/پ
در حال حاضر ۳ شهرستان ارومیه، خوی و شاهیندژ نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفتهاند.
بانی ساخت این اثر، فیض الله بیگی از حکام و طوایف مشهور و نامی این منطقه بوده است.
احداث قرنطینه به مساحت ١٤٤ متر مربع واقع در مرکز تحقیقات میش مرغ از دیگر برنامه های عمل حفاظتی در سالجاری بود.
سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تداوم ساخت بیمارستان دولتی ۳۵۰ تختخوابی این شهرستان اختصاص یافته است
Δ