به گزارش سرویس سلامت،پایگاه خبری بالویز،کبد در هر دقیقه بیش از یک لیتر خون در بدن فیلتر میکند، این عضو از بدن تا جایی حائز اهمیت میباشد که اگر بیماریهای کبدی به موقع تشخیص داده نشود و بیمار تحت کنترل نباشد فرد دچار سیروز کبدی، نارسایی و حتی سرطان کبد میشود.
علائم بیماری کبدی
احساس خستگی، حالت تهوع، خارش بدن، درد در ناحیه فوقانی راست شکم، زرد بودن سفیدی چشم، کک و مک و لک صورت، ترش کردن و ریفلاکس گوارشی، جوش صورت و پشت کمر و روی بازوها و ریزش شدید موی سر از جمله علایم بیماریهای کبدی است.
اگر فردی دارای رژیم غذایی متعادل و وزن مناسب باشد و نوشیدن آب فراوان و ورزش منظم را در برنامه روزانه خود داشته باشد حتما از کبد سالم برخوردار است. برای داشتن کبد سالم در ادامه راهکارهایی پیشنهاد میشود:
مصرف مواد قندی را کاهش دهید
مصرف زیاد شیرینی جات، آسیب های زیادی به کبد وارد می کند به دلیل این که یکی از کارهای کبد، تبدیل قند به چربی است. اگر شما در مصرف شیرینی جات زیاده روی کنید، کبد شما ممکن است خیلی چرب شود و بدن شما در معرض خطر ابتلا به بیماری های کبدی قرار گیرد
بیش از حد استامینوفن مصرف نکنید
استامینوفن از بیش از ۶۰۰ ماده تشکیل شده که بیشتر شامل داروهای آنفلوآنزا و سرماخوردگی است. مصرف بیش از حد این قرص، به کبد آسیب میرساند.
سبزیجات و میوههای متنوع مصرف کنید
مواد مغذی و فیبرهای مورد نیاز بدن از طریق سبزیجات و میوههای متنوع به دست میآید. از مصرف غذاهای چرب، سرخ کردنی و چربیهای اشباع شده پرهیز کنید و چربی مورد نیاز بدن را از طریق دانهها، آجیلها، ماهی و روغن زیتون تامین کنید. مصرف این نوع غذاها زمینه ابتلا به بیماریهای کبدی را به وجود میآورد.
مصرف زیاد آب، داشتن تحرک و فعالیتهای روزانه، به حداقل رساندن مصرف فست فودها و ترک مواد مخدر نقش بسزایی در داشتن کبد سالم دارند.
از آن جایی که کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است، بنابراین سالم نگهداشتن آن از مهمترین وظایف زندگی ماست که باید دانست مصرف غذاهای چرب و مضر باعث به خطر افتادن این عضو حساس خواهد شد؛ بنابراین داشتن تغذیه مناسب کمک زیادی به سالم ماندن خواهد کرد. همچنین با انتخاب سبک زندگی سالم و منع مصرف مشروبات الکلی تا حد بسیار زیادی می توانیم از بیماری کبد چرب جلوگیری کنیم.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۰/۰۷/۰۸ – ۰۷:۰۵:۰۰/ خبر ۲۹۱۰ / کد خبر ۱۴۰۸۸/ پ
هیچ عارضه جانبی در هر دو گروه مورد بررسی مشاهدهنشد
IARC بخشی از سازمان بهداشت جهانی است
هر ۲ کلیه و کبد وی اهدا و نجات بخش زندگی سه بیمار نیازمند پیوند شد
بیشتر زنان شیرده باید روزانه ۷ میلیگرم از این ویتامین را دریافت کنند.
Δ