مهاباد/بالویز/ معاون سلامت دامپزشکی استان آذربایجان غربی ضمن هشدار،گفت:شهروندان در هنگام خرید ،تخم مرغهایی را خرید کنند که در یخچال نگهداری می شوند. به گزارش سرویس سلامت،پایگاه خبری بالویز” اسماعیل الهیاری”افزود:پوسته تخم مرغ سالم بدون ترک و شکنندگی است هم چنین بوی تعفن و علائم فساد را نیز ندارد. دمای نگهداری آن، زیر ۱۲ درجه […]
به گزارش سرویس سلامت،پایگاه خبری بالویز” اسماعیل الهیاری”افزود:پوسته تخم مرغ سالم بدون ترک و شکنندگی است هم چنین بوی تعفن و علائم فساد را نیز ندارد. دمای نگهداری آن، زیر ۱۲ درجه سانتی گراد و بسته بندی آن نیز با درج کامل مشخصات است
معاون سلامت دامپزشکی استان ،اظهار داشت:تخم مرغ تازه، دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن غلیظ است. سفیده غلیظ و رقیق آن از یکدیگر قابل تفکیک است. زرده آن کروی، دارای رنگ روشن، بدون لکه و در مرکز تخم مرغ قرار دارد. سفیده آن نیز ظاهری ابری و غیر شفاف دارد.
” الهیاری”با اشاره به مشخصات تخم مرغ کهنه تصریح کرد:در این تخم مرغ نسبت سفیده غلیظ به رقیق کاهش یافته، ضخامت غشا کم است. زرده خاصیت کروی ندارد. پهن است. اتاقک هوایی بزرگ و سفیده شفاف است. پوسته خارجی نیز کدر و بد رنگ است.
او ادامه داد: درباره تخم مرغ فاسد، سفیده آن به دلیل فساد ناشی از باکتری، صورتی تا رنگین کمانی است. بیشترین باکتریهای ایجاد کننده فساد، سودوموناس ها هستند. پوسته خارجی در این نوع کاملاً کدر و بر رنگ است و سفیده و زرده آن با هم مخلوط شده است. محتویات داخلی نیز بوی تعفن میدهد. عوامل ناشی از کپک زدگی نیز به صورت لکههای قارچی با رنگهای سیاه و سبز ممکن است دیده شوند.
وی با بیان اینکه مصرف سرانه تخم مرغ در کشور ما ۱۰ کیلوگرم و در کشورهای پیشرفته ۲۴ کیلوگرم است،گفت:ایران هفتمین کشور تولید کننده تخم مرغ در آسیا و پانزدهمین کشور تولید کننده تخم مرغ در جهان است. نکته مهمی که باید به آن توجه نمود این است که گوشت مرغ و تخم مرغ، سهم بسیار زیادی را در تأمین پروتئین و سلامت جامعه دارند.
معاون سلامت دامپزشکی استان درباره اینکه آیا شستن تخم مرغ برای نگهداری در یخچال کار درستی است؟، گفت:شستشوی برای نگهداری تخم مرغ، در منازل، کار صحیحی نیست چرا که سبب مرطوب شدن سطح تخم مرغ شده و در نتیجه رطوبت لازم برای انتقال عوامل بیماری زا از سطح به داخل تخم مرغ فراهم میشود. اما در هنگام استفاده از تخم مرغ شستن آن هیچ مانعی نخواهد داشت.
” الهیاری” درباره اینکه مصرف کنندگان به هنگام خرید تخم مرغ به چه نکاتی باید توجه کنند؟، افزود:مردم ابتدا باید دقت کنند که محل فروش دارای پروانه بهداشتی از سازمان دامپزشکی داشته باشد زیرا صدور این پروانه نشان از گذراندن کنترلهای بهداشتی است.
او بیان کرد:شرایط نگهداری تخم مرغ نیز مهم است و با توجه به فسادی پذیری تخم مرغ حفظ زنجیره سرد این فرآورده از اهمیت بالایی برخوردار میباشد.
معاون سلامت دامپزشکی استان آذربایجان غربی،اظهار داشت:در این زمینه باید توزیع کننده تخم مرغ را در دمای ۸ الی ۱۲ درجه سانتی گراد نگهداری کند. بنابراین از خرید تخم مرغهای بیرون یخچال تا حد امکان باید خودداری نمود. نکته مهم دیگر توجه به تاریخ تولید و انقضا تخم مرغ است. باید دانست که عمر ماندگاری تخم مرغهای بسته بندی شده برای منازل از زمان تولید تا انقضا در دمای ۱۲ درجه سانتی گراد، یک ماه است. از خرید تخم مرغهای بدون نام و نشان خاص نیز باید جلوگیری نمود.
” الهیاری” گفت: با توجه به دستورالعمل اجرایی طرح ارتقا کیفیت تخم مرغ کلیه واحدهای عرضه کننده تخم مرغ به ویژه فروشگاههای زنجیرهای باید این محصول فسادپذیر را در یخچال نگهداری و عرضه نمایند و در صورت عدم رعایت زنجیره سرد با واحدهای متخلف طبق مقررات سازمان دامپزشکی کشور و از طریق مراجع قضائی برخورد قانونی خواهد شد.
مهاباد/بالویز/۱۴۰۰/۰۵/۰۳ -۱۱:۴۷:۲۳ / خبر ۲۷۸۰/ کد خبر ۱۳۲۹۰/ ی / خبرنگار:امید یایزیدی منبع سایت دامپزشکی /
با این کار میتوانید احتمال چسبیدنکیک به قالب را به حداقل برسانید
نظارت بر بهداشت عمومی و فرآوردههای خام دامی یکی از حوزههای کاری شبکه دامپزشکی است
کیکهای 5 دقیقهای یکی از مناسبترین اسنکهای خانگی برای عصرانه است
جهت تهیه مرغ سالسا برای 4 نفر ، تنها به 4 ماده و 35 دقیقه زمان نیاز دارید
Δ