حجت‌الاسلام رئیسی از حوزه تا ورود به عرصه مدیریتی

مهاباد / بالویز/حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه در انتخابات روز ۲۸ خرداد از سوی مردم و با کسب بیش از ۲۰ میلیون رای به عنوان سکان‌دار بعدی دستگاه اجرایی برگزیده شد. به گزارش سرویس سیاسی،پایگاه خبری بالویز“با شرحی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات، سوابق سیاسی، کارنامه عمل هشتمین منتخب مردم برای ریاست‌جمهوری اسلامی ایران […]

حجت‌الاسلام رئیسی از حوزه تا ورود به عرصه مدیریتی

مهاباد / بالویز/حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدابراهیم رئیسی» رئیس قوه قضائیه در انتخابات روز ۲۸ خرداد از سوی مردم و با کسب بیش از ۲۰ میلیون رای به عنوان سکان‌دار بعدی دستگاه اجرایی برگزیده شد.

به گزارش سرویس سیاسی،پایگاه خبری بالویز“با شرحی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات، سوابق سیاسی، کارنامه عمل هشتمین منتخب مردم برای ریاست‌جمهوری اسلامی ایران آشنا شوید.

سید ابراهیم رئیسی متولد ۱۳۳۹ در مشهد مقدس، در ۱۳۵۴ وارد حوزه علمیه قم شد و با بهره‌گیری از محضر اساتید بزرگ، موفق به کسب مدرک عالی‌ترین سطح آموزشی حوزه سطح چهار شد. با پایان دوره سطح حوزه توانست به دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی راه یابد و پس از دفاع از پایان نامه خود با عنوان «ارث بلا وارث» در ۱۳۸۰ دکتری خود را در رشته فقه و حقوق خصوصی و در مدرسه عالی شهید مطهری گذراند.

حجت‌الاسلام رئیسی  در ۱۳۵۹  به عرصه مدیریتی ورود و با حضور در جایگاه دادیاری کرج فعالیت خود را آغاز کرد. او پس از چندی به عنوان دادستان کرج منصوب شد و همزمان با حفظ سِمت مسوولیت دادستانی همدان را نیز عهده دار شد.

او در ۱۳۶۴  به عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی او در تهران آغاز شد. پس از مدتی امام خمینی(ره) در حکمی او را مسوول رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استان ها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان کرد. با رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام رئیسی به عنوان دادستان تهران منصوب شد و از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳   به مدت پنج سال این مسوولیت را عهده دار بود.

رئیسی در ۱۳۷۳  به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت وی در این سمت تا ۱۳۸۳، ادامه یافت. حجت الاسلام رئیسی از ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۳، به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضاییه بود و همچنین از  ۱۳۹۳ تا اسفند ۱۳۹۴ دادستان کل کشور بود.

وی در ۱۷ اسفند ۱۳۹۴، با حکم مقام معظم رهبری به عنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد و با تصویب شورای مرکزی جامعه روحانیت  به عضویت در آن شورا در آمد. حجت الاسلام رئیسی همچنین برای چهارمین و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب و به عنوان عضو هیأت رییسه برگزیده شد.

در ادامه، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی با حکم مقام معظم رهبری از ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ریاست قوه قضاییه را عهده دار شده است.

ریاست شورای نظارت بر صدا و سیما، عضو شورای عالی گزینش کشور،نخستین دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر کشور،مؤسس حوزه علمیه فاطمه الزهرا (س)،مؤسس مرکز تخصصی شیعه‌شناسی امام هادی(ع) زیرنظر حوزه علمیه قم، انجام سه مأموریت‌ ویژه قضایی در حوزه های اجتماعی در سه استان مختلف با حکم امام خمینی (ره) و عضویت در هیأت امنای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به مدت ۱۰ سال از سوی مقام معظم رهبری از جمله سوابق حجت الاسلام رئیسی به شمار می‌آید. 

علاوه بر ریاست قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، عضویت در شورای‌عالی امنیت ملی  و عضویت در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از جمله مسوولیت های حجت الاسلام رئیسی محسوب می شود که در آنها به نحوی شایسته به ایفای مسئولیت پرداخته است.

مهاباد/بالویز/۱۴۰۰/۰۳/۳۰-۰۰:۵۵:۱۲/ خبر ۲۶۹۱/ کد خبر ۱۲۶۷۲/ ی

رحیم بایزیدی
تازه ترین نوشته های رحیم بایزیدی (دیدن همه)