مهاباد/بالویز/مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان ایلام ،گفت:هنر چیت بافی در استان ایلام دارای سابقه طولانی است و هم اکنون ۱۵ کارگاه در سطح استان فعالیت می کنند. به گزارش سرویس فرهنگی و هنری،پایگاه خبری بالویز“شنبه زاده” اظهار داشت:هنر چیت بافی در استان ایلام دارای سابقه طولانی است و اولین نشانههای آن را میتوان در کاوشهای […]
مهاباد/بالویز/مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان ایلام ،گفت:هنر چیت بافی در استان ایلام دارای سابقه طولانی است و هم اکنون ۱۵ کارگاه در سطح استان فعالیت می کنند.
به گزارش سرویس فرهنگی و هنری،پایگاه خبری بالویز“شنبه زاده” اظهار داشت:هنر چیت بافی در استان ایلام دارای سابقه طولانی است و اولین نشانههای آن را میتوان در کاوشهای تپه علی کش مربوط به تقریباً ۸ هزار سال قبل از میلاد مشاهده کرد.
او ادامه داد: انتظار ما این است که استان ایلام بتواند یکی از مراکز تولید چیت باشد،زیرا هم مواد اولیه فراوانی در این استان وجود دارد و هم اینکه این هنر در بین مردم استان به ویژه زنانی که در حوزه روستا و عشایر فعالیت میکنند رواج پیدا کرده است.
شنبه زاده مطرح کرد: هم اکنون حدود ۱۵ کارگاه فعال در حوزه چیت بافی در سطح استان فعالیت میکنند.
او اظهار کرد: به منظور حمایت از علاقهمندان به این رشته، افرادی که طرح داشته باشند و بتوانند کارگاه ایجاد کنند و یا به صورت خانگی فعالیت کنند ، از تسهیلات ارزان قیمت برخوردار خواهند شد ضمن اینکه از طریق صندوق بیمه روستا و عشایر، مشکل بیمه این افراد نیز تا حدودی حل شده و حتی افرادی که در سطح شهرهای استان نیز در حوزه صنایع دستی به ویژه چیت بافی فعالیت میکنند، میتوانند از ظرفیت صندوق استفاده کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان ایلام بیان کرد:امروزه کاربرد چیت در شهرها افزایش پیدا کرده و از چیتها در مکانهای مختلف حتی در آپارتمانها، رستورانها و سفره خانههای سنتی استفاده میشود.
وی مطرح کرد:به منظور آموزش علاقهمندان نیز کلاسهای آموزشی به صورت فصلی در این زمینه برگزار میشود.
مهاباد/پایگاه خبری بالویز/۹۹/۱۰/۱۸-۱۲:۱۰/پ
سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تداوم ساخت بیمارستان دولتی ۳۵۰ تختخوابی این شهرستان اختصاص یافته است
بیشترین آمار بازدید با ۱۰ هزار نفر از سد مهاباد بوده است
در بخش گردشگری نیز سال گذشته در مجموع ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به ۱۷ نفر از فعالان صنایع دستی و هنرمندان این بخش پرداخت شد
بازارچهها،سد مهاباد و جاذبههای تاریخی فرهنگی به ترتیب دارای بیشترین تعداد بازدیدکننده بوده است.
Δ